Παραδοχή ήττας από ΗΠΑ: «Οι Ουκρανοί πρέπει να εγκαταλείψουν περιοχές»!!

«Δεν μπορούμε να τους παρέχουμε τα οπλικά συστήματα που χρειάζονται».

Για «δύσκολες αποφάσεις» που πρέπει να λάβουν οι Ουκρανοί Στρατηγοί προκειμένου να μην καταρρεύσει το μέτωπο μίλησε νωρίτερα σήμερα η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, Sabrina Singh.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία μεγαλειώδη παραδοχή ήττας των ουκρανονατοϊκών, λίγες μόνο ώρες μετά τη δήλωση του Κρεμλίνου πως η Ρωσία βρίσκεται «σε εμπόλεμη κατάσταση» στην Ουκρανία!

Παράλληλα η αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΑΜ αρνήθηκε ευθέως τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση Μπάιντεν να στέλνει Αμερικανούς στρατιώτες σε ουκρανικό έδαφος.

Αναλυτικά τι παραδέχθηκε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ:

«Η Ουκρανία υποχρεούται να λάβει στρατηγικές αποφάσεις για την απόσυρση των στρατευμάτων από ορισμένες περιοχές για να ενισχύσει τις αμυντικές της γραμμές.

Αυτές είναι πραγματικά δύσκολες, σκληρές αποφάσεις και πρέπει να τις πάρουν γιατί δεν μπορούμε να τους παρέχουμε τα συστήματα που χρειάζονται επειδή δεν έχουμε εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο.

Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία είναι να πείσουμε το Κογκρέσο να αναλάβει περισσότερη δράση».

απεμπε-EPA-UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERV photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί