«Πάνε για πόλεμο»!! Ξαφνικές φωνές από Μολδαβία – Τι στήνουν στην πλάτη των Ρώσων;;

Ποιοί θέλουν να βάλουν φωτιά στην «αυλή» των Βαλκανίων;;

Η ΕΕ στέλνει «μη θανατηφόρα» στρατιωτική βοήθεια στη Μολδαβία μέσω Ταμείου Ουκρανίας και μάλιστα…αθόρυβα.

Το επίμαχο πακέτο περιλαμβάνει προστατευτικό εξοπλισμό, ανιχνευτές ναρκών, οχήματα παντός εδάφους και drones.

Σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik, τα κεφάλαια προήλθαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης (σ.σ. τι ειρωνεία!!!), ενός φορέα που ασχολείται κυρίως με την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

Δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που στέλνονται όπλα στη Μολδαβία.

Πρόσφατα στρατιωτικός εξοπλισμός από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία έφτασε και στη χώρα, εντείνοντας τις ανησυχίες για πιθανή επέκταση του πολέμου της Ουκρανίας σε πιο…θερμά κλίματα.

Μόλις χθες, η αντιρωσική κυβέρνηση της Μολδαβίας έλαβε επίσης την απόφαση να συμμετάσχει στο Συντονιστικό Συμβούλιο της Συνάντησης των Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM) , που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.

Το Υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας εντάχθηκε επίσημα στην οργάνωση στα τέλη Νοεμβρίου, παρά την ουδετερότητα που υποτίθεται κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα.

Ανησυχία για την Υπερδνειστερία

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Υπερδνειστερίας, Alexander Korshunov, μιλώντας στη Μόσχα σε διάσκεψη για τη διακοινοβουλευτική συνεργασία των χωρών της ΚΑΚ, προειδοποίησε για την πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οπλισμός του μολδαβικού στρατού σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, οι συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις και οι επισκέψεις δυτικών στρατηγών δεν μπορούν παρά να «δείξουν» μία προετοιμασία για πόλεμο.

Και οι πρώτοι πληθυσμοί που θα χτυπηθούν, όπως συνέβη και με την Ουκρανία, θα είναι αμιγώς ρωσικοί!!!

Από ότι φαίνεται το ΝΑΤΟ δεν…εγκαταλείπει το θέμα της Μολδαβίας και συνεχώς «κοιτάζει» προς την Υπερδνειστερία, με τη δικαιολογία πως μία μέρα στόχος του Πούτιν είναι να την ενώσει με την Οδησσό και τα εδάφη που ήδη ελέγχει στον άλλοτε ουκρανικό νότο.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί