Αν και ορισμένα ελληνικά μέσα πρότρεξαν να “κλειδώσουν” ήδη την αποστολή Leopard 2 στην Ουκρανία, εντούτοις μόνο από την ουκρανική πλευρά γίνεται λόγος για προμήθειά τους από τη χώρα μας.
Συγκεκριμένα την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο «Kyivpost», επικαλούμενο γενικώς και αορίστως “αξιωματούχους” από μία σειρά από νατοϊκά κράτη που είπαν ότι ΙΣΩΣ το επόμενο διάστημα σταλούν άρματα μάχης Leopard 2.
Τι μεταδίδεται από τους Ουκρανούς:
«Όχι, δεν είναι μόνο η Γερμανία. Μία από τις προϋποθέσεις του Βερολίνου για να επιτρέψει την αποστολή τανκς Leopard στην Ουκρανία ήταν να μην τα στείλει μόνο η Γερμανία. Αξιωματούχοι από την Πολωνία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Φινλανδία, τον Καναδά, τη Σουηδία και την Ολλανδία έχουν προτείνει τις τελευταίες εβδομάδες ότι ενδέχεται να στείλουν Leopards στην Ουκρανία μαζί με τη Γερμανία.
Οι συνομιλίες είναι ακόμη σε εξέλιξη μεταξύ των κρατών του ΝΑΤΟ σχετικά με αυτό, και από τον Ιαν. 25 φάνηκε ότι δεν είχε ληφθεί οριστική συλλογική απόφαση σχετικά με τον αριθμό των δεξαμενών και τον χρόνο παράδοσης. Η τάση των ειδήσεων ήταν ότι μόλις εξακριβωθούν οι λεπτομέρειες, περίπου 80 άρματα μάχης Leopard 2 θα μπορούσαν αρχικά να περιέλθουν στα χέρια της Ουκρανίας».
(φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών τονίζει την αντίθεσή της στον δικαστικό «Καλλικράτη» και το σχέδιο αναθεώρησης του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας
- Επιχείρηση – σκούπα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την καρναβαλική παρέλαση – Πάνω από 5 τόνοι σκουπιδιών
- Εμπλουτίζεται με 800 νέες ερωτήσεις το Μητρώο Θεμάτων Γνώσεων του ΑΣΕΠ
- Χάος στη Νέα Ζηλανδία: Προβλήματα στις μετακινήσεις, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω κακοκαιρίας, vid
- Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Αγίου Νικολάου για έργα υποδομής και τη διαχείριση υδάτινων πόρων
- Πακιστάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 17 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση έξω από αστυνομικό τμήμα
- Εκτός ΚΟ ΠΑΣΟΚ ο Π. Παρασκευαΐδης
- Ο Λάρι γιορτάζει 15 χρόνια ως Γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ και έχει βρεθεί στο πλευρό έξι πρωθυπουργών
- Ριφιφί σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στην Ελευσίνα
- Γενεύη: Ξεκινούν την Τρίτη διαπραγματεύσεις για τα εδαφικά ζητήματα της Ουκρανίας;
Κύρια Θέματα








