«Σκόπιμες επιθέσεις εναντίον μη στρατιωτικών ενεργειακών υποδομών που επηρεάζουν άμεσα την ασφαλή λειτουργία πυρηνικών εγκαταστάσεων φέρουν χαρακτηριστικά πυρηνικής τρομοκρατίας και αποτελούν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Η ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών εκδόθηκε έπειτα από εκείνη που εξέδωσε την Πέμπτη ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για στρατιωτικές επιχειρήσεις «που προκάλεσαν ζημιές σε υποσταθμούς ζωτικής σημασίας για την πυρηνική ασφάλεια στην Ουκρανία».
Ο ΔΟΑΕ αναφερόταν σε πλήγματα κοντά σε δύο πυρηνικούς σταθμούς – στις περιφέρειες Νικολάεφ και Χμελνίτσκι – εξαιτίας των οποίων διεκόπη η τροφοδοσία τους με ηλεκτρική ενέργεια. Ένας τρίτος πυρηνικός σταθμός, στο Ρίβνε, υποχρεώθηκε να μειώσει την ισχύ σε δύο από τους τέσσερις αντιδραστήρες του, συμπληρώνει ο ΔΟΑΕ, χωρίς να κατονομάζει μια εκ των αντιμαχόμενων πλευρών ως υπαίτια.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Δεν θα επηρεαστούν οι πληρωμές των βασικών ενισχύσεων», λέει τώρα ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες
- Ξεκίνησε το Greek AI Startup Accelerator – Στηρίζει νέες επιχειρήσεις με πρόσβαση σε εφαρμογές ΑΙ
- Απίθανος σκυλάκος με κατάθλιψη βρήκε ξανά τη χαρά του σε σχολείο με παιδιά! vid
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στη Βουλή η ΠΝΠ για τα έκτακτα μέτρα
- Αλυσίδες αλληλεγγύης οργανώνονται στις ΗΠΑ! Σε σοκ η πάλαι ποτέ μοναδική υπερδύναμη
- Ντύθηκε…Μέδουσα η Χάιντι Κλουμ: Αγνώριστη με τα φίδια στο κεφάλι για το Χάλογουιν, vid
- Χήρα του δεξιού Κερκ: «Βλέπω ορισμένες ομοιότητες με τον άνδρα μου στον Βανς», vid
- Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την πυρκαγιά που σκότωσε ηλικιωμένη και τον γιο της στο Ηράκλειο
- Θ. Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση εκφράζει μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία που επιθυμεί την πρόοδο
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα σήμερα









