Όταν θα ανακοίνωναν το τέλος του πολέμου στην Κωνσταντινούπολη!

Ωστόσο "έπρεπε" να αιματοκυλιστεί η Ουκρανία και να φτωχοποιηθεί απόλυτα ο δυτικός κόσμος!

«Η Ουκρανία τον Απρίλιο του 2022 εγκατέλειψε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία».

Αυτό αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη το σχέδιο συμφωνίας που θα υπογραφόταν στην Κωνσταντινούπολη.


Κατά το επίμαχο δημοσίευμα, η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν κοντά σε μια ειρηνευτική συμφωνία, ενώ το Κίεβο δεν συμφώνησε να γίνει η ρωσική γλώσσα δεύτερη κρατική γλώσσα, να άρει τις αμοιβαίες κυρώσεις, να εγκαταλείψει τις αξιώσεις στα διεθνή δικαστήρια και να απαγορεύσει νομικά τον ναζισμό.

Αυτό ενδεχομένως να έγινε με τις παροτρύνσεις της Βρετανίας, όπως τόσες και τόσες φορές έχουν καταγγείλει οι Ρώσοι!!


Παρά τις διαφωνίες, η Ουκρανία είχε δεσμευτεί να διατηρήσει μόνιμη ουδετερότητα, να μην παράγει ή να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να μην επιτρέπει σε ξένα στρατεύματα να χρησιμοποιούν τη στρατιωτική του υποδομή ή να διεξάγουν διεθνείς ασκήσεις.


Παράλληλα, η Ρωσία φέρεται να συμφώνησε να παράσχει στην Ουκρανία «συνολικές εγγυήσεις ασφαλείας» από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία.

Η δε Ρωσία θα κρατούσε την Κριμαία και τις περιοχές στο Ντονμπάς στις οποίες είχε ήδη προλάβει να στείλει στρατεύματα.

Εξάλλου είναι κοινό μυστικό πως οι Ρώσοι είχαν καταφέρει μέσα σε λίγες μόνο ημέρες από την ημέρα της επίσημης έναρξης των εχθροπραξιών να αφανίσουν οποιαδήποτε ουκρανική άμυνα, προχωρώντας με ευκολία μέχρι τα περίχωρα του Κιέβου.


«Ήταν η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να έχουμε κάνει», παραδέχθηκε στο γερμανικό μέσο ένα μάλλον μετανιωμένο πρώην μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας.


απεμπε-EPA-TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί