Όταν οι Ουκρανοί πήγαν να σκοτώσουν τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας στην πρώτη γραμμή

Ο ρόλος των ΗΠΑ και μάι δολοφονία που δεν έγινε ποτέ.

Οι δυνάμεις του Κιέβου επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας Valery Gerasimov κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που έκανε στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παραδέχτηκε ο Alexey Arestovich, πρώην ανώτερος βοηθός του Ουκρανού προέδρου Vladimir Zelensky.

Ο Αρέστοβιτς σχολίασε ένα δημοσίευμα των New York Times που ισχυριζόταν ότι η Ουάσιγκτον προσπάθησε να αποτρέψει το Κίεβο να βάλει στο στόχαστρο τον Ρώσο ανώτατο Ρώσο διοικητή τον Απρίλιο.

Οι πηγές της εφημερίδας υποστήριξαν ότι οι ΗΠΑ απέκρυψαν τις πληροφορίες για την πιθανή προγραμματισμένη επίσκεψη του Γκερασίμοφ στην πρώτη γραμμή από την κυβέρνηση του Ζελένσκι, λόγω ανησυχιών ότι μια επίθεση σε πολύτιμο ρωσικό περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να προκαλέσει μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών και αμερικανικών δυνάμεων.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί έμαθαν για το ταξίδι του διοικητή μέσω των δικών τους καναλιών πληροφόρησης.

«Τους είπαμε να μην το κάνουν. Λέγαμε “Ε, αυτό είναι πάρα πολύ“», είπε ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στους NYT.

Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ είχαν μάθει για πιθανά σχέδια για τον Γκερασίμοφ να επισκεφθεί τις πρώτες γραμμές και αποφάσισαν να αποκρύψουν τις πληροφορίες από την Ουκρανία, από φόβο ότι το Κίεβο θα μπορούσε να προσπαθήσει να σκοτώσει τον στρατηγό, πυροδοτώντας πιθανώς μια σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, εξήγησαν οι NYT.

«Ας αποκαλύψουμε ένα τρομερό μυστήριο. Ο Gerasimov ήταν στο Izium και ανοίξαμε πυρ εναντίον του Gerasimov. Συνέβη. Το Κίεβο χτύπησε το ρωσικό αρχηγείο μάχης που επισκέφτηκε ο Ρώσος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, αλλά ο Γερασίμοφ είχε ήδη φύγει όταν έγινε ο βομβαρδισμός», αποκάλυψε ο Αρέστοβιτς.

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί