καθώς πετούσε πάνω από την Μπιέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, χθες Πέμπτη το βράδυ, αφού οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για ισχυρή έκρηξη, η οποία τραυμάτισε δυο ανθρώπους και δημιούργησε πελώριο κρατήρα στο κέντρο της πόλης.
«Κατά τη διάρκεια πτήσης αεροσκάφους Su-34 των αεροδιαστημικών δυνάμεων πάνω από την πόλη Μπιέλγκοροντ, σημειώθηκε αφύσικη πτώση πυρομαχικού της αεροπορίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που αναμεταδόθηκε από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το συμβάν εκτυλίχθηκε περί τις 22:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν συχνά πάνω από την Μπιέλγκοροντ, στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», του πολέμου που εξαπέλυσε η Μόσχα εναντίον της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.
Τοπικοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για ισχυρή έκρηξη στην Μπιέλγκοροντ νωρίτερα χθες βράδυ, διευκρινίζοντας πως τραυματίστηκαν δυο γυναίκες και δημιουργήθηκε πελώριος κρατήρας σε διασταύρωση στο κέντρο της πόλης.
«Έγινε μια έκρηξη», σημείωσε ο κυβερνήτης της περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, ο Βιάτσελαβ Γκλάντκοφ, προσθέτοντας πως δημιούργησε κρατήρα με διάμετρο 20 μέτρα στη διασταύρωση κεντρικών οδικών αρτηριών της ομώνυμης πόλης.
Ο κ. Γκλάντκοφ διευκρίνισε πως μια γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο με τραυματισμό στο κρανίο ενώ ότι προσφέρθηκαν περιποιήσεις σε μια δεύτερη επιτόπου.
«Κατοικίες υπέστησαν καταστροφές, το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και στύλους ηλεκτροδότησης», πρόσθεσε μέσω Telegram.
Πρόσθεσε ότι ερευνητές και στελέχη του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων έσπευσαν επιτόπου.
⚡️The first footage of the explosion in Belgorod from CCTV cameras pic.twitter.com/lD4LAhr6v9
— War Monitor (@WarMonitors) April 20, 2023
⚡️Footage from the apartment destroyed by the explosion in Belgorod pic.twitter.com/zKA8p3YGlR
— War Monitor (@WarMonitors) April 20, 2023
Ο κ. Γκλάντκοφ και ο δήμαρχος της Μπιέλγκοροντ, ο Βαλεντίν Ντεμίντοφ, μεταφόρτωσαν εξάλλου σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την τοποθεσία όπου έπεσε η βόμβα.
Σε μια από αυτές εικονίζονται άνθρωποι κουλουριασμένοι μπροστά σε μια πολυκατοικία, ανάμεσά τους γυναίκα που κρατά στην αγκαλιά της μικρο σκυλί, ενώ όχημα της πυροσβεστικής διακρίνεται σε μικρή απόσταση.
Ο κ. Ντεμίντοφ μεταφόρτωσε στο Telegram εικόνες στις οποίες διακρίνονται τμήμα της ασφάλτου διαλυμένο από την έκρηξη, συντρίμμια μπροστά σε κτίριο και το εσωτερικό διαμερίσματος που καταστράφηκε. Ο δήμαρχος είπε πως οι άνθρωποι που έμεναν σε ακίνητα που υπέστησαν ζημιές θα μεταφερθούν προσωρινά σε ξενοδοχεία.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









