Το υπουργείο δήλωσε σε ανακοίνωση ότι οι στρατιώτες «απελευθέρωσαν» το Νικολάγιεβο-Νταρίνο, ένα μικρό χωριό στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η Ουκρανία είχε εξαπολύσει στις αρχές Αυγούστου αιφνιδιαστική επίθεση και υποστήριξε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της πολλές εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιφέρεια Κουρσκ.
Η θέση αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί σε πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ενώ ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει δυσκολίες στο δικό του έδαφος.
Η Ρωσία εξαπέλυσε αντεπίθεση στην περιφέρεια Κουρσκ και κινητοποίησε εκεί, σύμφωνα με τη Σεούλ, το Κίεβο και την Ουάσινγκτον, χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες.
Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι ανακατέλαβε χωριά εκεί, αλλά αυτή η μερική ουκρανική κατοχή συνεχίζει να φέρνει σε δύσκολη θέση το Κρεμλίνο.
Από την αρχή της επίθεσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ρωσικές αρχές θέλουν να δείξουν ότι αυτή δεν διαταράσσει την καθημερινότητα των Ρώσων, παρά τις αεροπορικές επιδρομές ή τον πληθωρισμό που καλπάζει.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε παραδεχθεί τον Δεκέμβριο ότι δεν γνωρίζει πότε τα στρατεύματά του θα πετύχουν να εκδιώξουν τους Ουκρανούς στρατιώτες από την περιφέρεια Κουρσκ.
Η τύχη των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή που κατέχει η Ουκρανία έχει πρόσφατα προκαλέσει επικρίσεις προς τις αρχές, που, αν και μετριοπαθείς, είναι πολύ σπάνιες στη Ρωσία.
Κάποιοι από τους συγγενείς τους έχουν κινητοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες για να ζητούν την επιστροφή τους, ανεβάζοντας μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια εξ αυτών, η Λιούμποφ Πριλουτσκάγια, μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο για τον «τεράστιο θυμό» της για τις αρχές της χώρας της, τις οποίες κατηγορεί για αδράνεια. Δήλωσε ότι δεν είχε νέα από τους ηλικιωμένους γονείς της από τον Αύγουστο.
Μερικές δεκάδες ανήσυχοι συγγενείς και κάτοικοι που είχαν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή είχαν οργανώσει στα μέσα Ιανουάριου διαδήλωση μπροστά από την έδρα του κυβερνήτη της περιφέρειας του Κουρσκ.
Ο εκπρόσωπος της διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, ο Ολέξιι Ντμιτρατσκίφσκι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 2.000 άμαχοι βρίσκονται ακόμα στην κατεχόμενη περιοχή, τονίζοντας ότι οι μάχες καθιστούν δύσκολη την καταγραφή τους.
Αξιωματούχος της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές εργάζονται συνεχώς για την επιστροφή τους.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος: Για να έχουν την υγειά τους οι πολίτες να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση της διαφθοράς
- Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εκφράζει αισιοδοξία έπειτα από ιδιωτικές συζητήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους
- Συνάντηση Θ. Πλεύρη με την Πρέσβειρα του Βιετνάμ για διμερή συμφωνία νόμιμης μετανάστευσης
- Στον Καναδά ο Κ. Χατζηδάκης: Πιο κοντά από ποτέ η Ελλάδα με την ομογένεια χάρη στην επιστολική ψήφο
- Νεκρός 13χρονος μαθητής από μακελειό σε σχολείο στην Αργεντινή, 8 οι τραυματίες – Σοκάρει το ΒΙΝΤΕΟ
- Από τότε θα είναι υποχρεωτική η πληρωμή ενοικίου μέσω τραπεζικού λογαριασμού
- Ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού της Ινδίας – Θα διαρκέσει πάνω από 1 χρόνο
- Πόλεμος στην Μέση Ανατολή: Αναχαιτίστηκε και 4ος πύραυλος στον τουρκικό εναέριο χώρο
- Υπουργοί Οικονομικών της G7 για την αγορά ενέργειας: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα»
- Πιερρακάκης για οικονομία: Δεν προχωράμε σε παροχές χωρίς τέλος και σε αυξήσεις χωρίς μέλλον









