Οι πρώτες δορυφορικές ΕΙΚΟΝΕΣ από την ρωσική βάση που “ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ” στην Κριμαία – Κάποιο λάκκο έχει η φάβα – ΦΩΤΟ

Δορυφορικές φωτογραφίες, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, εικονίζουν την καταστροφή σε μια ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία,

η οποία επλήγη ημέρες νωρίτερα πιθανότατα από τον ουκρανικό στρατό, αν και η Μόσχα εξακολουθεί να “σφυρίζει αδιάφορα”.

Η ρωσική εκδοχή περί “ατυχήματος” δεν έχει πείσει παρά ελάχιστους μέχρι στιγμής.

Φωτογραφίες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ανεξάρτητη εταιρεία δορυφόρων Planet Labs, (σαν αυτές που έδειχναν τους δήθεν “νεκρούς” στην Μπούτζα;;;) δείχνουν αεροπλάνα της δεκαετίας του ΄60 που περίμεναν σε βαθιά αποθήκευση να πάνε για παλιοσίδερα. Αυτά τα αεροπλάνα κύριοι δεν τα χρησιμοποιούσε κανείς. Τουλάχιστον όχι αυτά που μας δείχνουν αυτές οι φωτογραφίες και κάποια είναι διαλυμένα για παλιοσίδερα και όχι ανατιναγμένα.

Κάτι δεν πάει καλά και δεν πάει καλά σε συνεννόηση με τους Ρώσους, διότι τα πυροτεχνήματα ήταν εντυπωσιακά και οι χαζοχαρούμενο Ρώσοι τουρίστες έφυγαν από την Κριμαία, μια και στην Ρωσία ίσως νομίζουν ακόμη, ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση διαλύει τίποτε διαδηλώσεις και δεν πολεμάει με όλο το συντονισμένο εναντίον του ρωσικού κράτους ΝΑΤΟ.

ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ.

telegram
telegram

Η βάση, στη νοτιοδυτική ακτή της Κριμαίας, υπέστη εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά και είναι ξεκάθαρα ορατά τουλάχιστον οκτώ κατεστραμμένα αεροπλάνα.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι υπέστησαν ζημιές αεροσκάφη και υποστήριξε πως οι εκρήξεις, που σημειώθηκαν προχθές, Τρίτη, στη βάση, οφείλονταν σε ατύχημα.

Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει δημοσίως την ευθύνη για την επίθεση ούτε έχει ανακοινώσει πώς ακριβώς πραγματοποιήθηκε.

«Επισήμως δεν επιβεβαιώνουμε ούτε διαψεύδουμε οτιδήποτε· υπάρχουν πολλά σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη … έχοντας κατά νου ότι υπήρξαν αρκετά επίκεντρα εκρήξεων ακριβώς την ίδια στιγμή», ανέφερε σε μήνυμά του προς το Ρόιτερς ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου.

Δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν πως η κλίμακα των ζημιών και η προφανής ακρίβεια των πληγμάτων φανερώνουν ισχυρές νέες δυνατότητες με δυνητικά σημαντικές συνέπειες.

telegram

(Από ΑΠΕΜΠΕ – scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί