ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, μετά το κλείσιμο των συνόρων ενόψει των στρατιωτικών γυμνασίων του Μινσκ με την σύμμαχο του Μόσχα.
Οι ανησυχίες της Πολωνίας, που είναι μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σχετικά με τις στρατιωτικές ασκήσεις «Zapad» (Δύση) ενισχύθηκαν τα τελευταία 24ωρα.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μαρτσιν Κιερβίνσκι, ερωτηθείς γιατί τα σύνορα εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά δεδομένου ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια Zapad έχουν ολοκληρωθεί, είπε ότι η Πολωνία θα τα ανοίξει όταν αυτό είναι ασφαλές.
«Την περασμένη νύχτα η Συνοριοφυλακή παρατήρησε αυξημένη δραστηριότητα λευκορωσικών και ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών να προσπαθούν να διασχίσουν τον εναέριο χώρο της Πολωνίας» είπε ο ίδιος. « Είναι σαφές ότι η κατάσταση στο σύνορα Πολωνίας –Λευκορωσίας παραμένει πολύ, πολύ τεταμένη»
Ο Κιερβίνσκι δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι δεν υπήρξε πολωνική παρέμβαση ούτε προσπάθεια κατάρριψης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όπερα του Μπουσάν στη Νότια Κορέα: Έως το τέλος του 2026 θα ολοκληρωθεί το έργο των 48.000 τ.μ. – ΦΩΤΟ
- Πανσέληνος Φεβρουαρίου: Οι εντυπωσιακές εικόνες από το «Φεγγάρι του Χιονιού»
- K. Κυρανάκης: Μετά από δεκαετίες η Ελλάδα εισέρχεται στη βιομηχανία επισκευής και παραγωγής τρένων
- Η Ρωσία δεν πρόκειται να «στριμωχτεί» – Παρέμβαση που ξεκαθαρίζει τα πράγματα
- Οι πληρωμές Ιανουαρίου της ΔΥΠΑ – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία ωφελουμένων
- Νέες κατηγορίες για τον γιο της πριγκίπισσας διαδόχου της Νορβηγίας – Ξανά υπό κράτηση
- Συνάντηση Τσιάρα με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων της Καρδίτσας
- Βατικανό: Η «Δευτέρα Παρουσία» του Μιχαήλ Άγγελου αποκαθίσταται στην Καπέλα Σιξτίνα
- Ο Μπράιαν Μέι λέει ότι «η Αμερική είναι επικίνδυνο μέρος για περιοδεία των Queen»
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η Ελλάδα χρειάζεται Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής









