Οι πιο ισχυροί στρατοί στον κόσμο – Στο top 30 η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιες υπερδυνάμεις βρίσκονται στην κορυφή.

Τη λίστα με τους ισχυρότερους στρατούς για το 2019 έδωσε στη δημοσιότητα η «Global Fire Power», η οποία συγκαταλέγει στο top-30 και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας.

Για την κατάταξη των κρατών χρησιμοποιήθηκαν 55 διαφορετικά κριτήρια, τα οποία και ελήφθησαν υπόψη για την αξιολόγηση των εθνικών στρατών.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας «φιγουράρουν» οι ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι εξής χώρες: Κίνα, Ινδία, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία και Γερμανία.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι εθνικός στρατός κατατάσσεται στην 28η θέση – σε σύνολο 137 – μία θέση πάνω από την Ουκρανία και δύο από την Τσεχία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Global Fire Power», η χώρα διαθέτει ενεργό στρατιωτικό προσωπικό 140.000 ατόμων, το οποίο μαζί με την πολιτοφυλακή αγγίζει τα 360.500 άτομα

Την ίδια ώρα, η συνολική εναέρια δυναμική ανέρχεται σε 566 αεροσκάφη, αριθμός ο οποίος κατατάσσει την Ελλάδα στην 20η θέση της επιμέρους κατηγορίας.

Στο έδαφος, παράλληλα, η Ελλάδα διαθέτει 1.254 άρματα μάχης και 2.550 τεθωρακισμένα οχήματα.

Όσον αφορά τη ναυτική δύναμη, σύμφωνα με την «Global Fire Power», απαρτίζεται από 115 πολεμικά πλοία, εκ των οποίων 13 φρεγάτες και 11 υποβρύχια.

(Με πληροφορίες από Sputniknews – φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί