δήλωσε σήμερα ο Όλεγκ Κοζεμιάκο, κυβερνήτης μιας περιφέρειας στη ρωσική άπω ανατολή, και επιβεβαίωσε λίγο αργότερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Στις 2 Ιουλίου 2025, στη διάρκεια των μαχών σε μια από τις μεθοριακές ζώνες της περιφέρειας του Κουρσκ, βρήκε το θάνατο ο ναύαρχος Μιχαήλ Εβγκένιεβιτς Γκούντκοφ», ανακοίνωσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Ανεπίσημα ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε μαζί με άλλους 10 στρατιωτικούς σε ουκρανική επίθεση εναντίον θέσης διοίκησης στο Κορένεβο, στην περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία.
Ο Μιχαήλ Γκούντκοφ είναι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους ρώσους στρατιωτικούς που έχουν σκοτωθεί από τους Ουκρανούς από το 2022 που η Μόσχα εξαπέλυσε τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.
Ο Κοζεμιάκο, ο οποίος δήλωσε πως μιλούσε πολύ με τον Γκούντκοφ τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε στη δήλωσή του ότι ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε «εκτελώντας το καθήκον του ως αξιωματικού» μαζί με άλλους και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του νεκρού.
«Όταν έγινε Υπαρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, δεν έπαψε να επισκέπτεται προσωπικά τις θέσεις των πεζοναυτών μας», έγραψε ο Κοζεμιάκο στο Telegram.
Ο Γκούντκοφ είχε βραβευθεί για ανδρεία σε στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας και κατηγορηθεί από το Κίεβο για εγκλήματα πολέμου. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον διόρισε υπαρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού το Μάρτιο, σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ούτε από την Ουκρανία.
Ο Γκούντκοφ είχε ηγηθεί μιας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, η οποία πολέμησε στο Κουρσκ.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γραφείο Ζελένσκι: Οι αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Ουκρανίας θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στο ειρηνευτικό σχέδιο
- Με C-130 στην Κρήτη η σορός του 19χρονου στρατιώτη που σκοτώθηκε σε άσκηση στη Ρόδο
- Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων
- Πούτιν κατά Ε.Ε. για τις ρωσικές περιουσίες: «Αυτό είναι κλοπή», vid
- Δημοσιονομικός Προγραμματισμός: Το προβλέπει για φόρους και μισθούς μέχρι το 2029
- Παράταση έως τέλος του 2026 στο πλαφόν 3% των επαγγελματικών μισθώσεων και για εγγραφή στo OpenBusiness
- Πάπας ενώπιον Ερντογάν: «Η ομογενοποίηση της Τουρκίας θα αποτελούσε εκπτώχυνση»
- Η Ρωσία λήγει κάθε συζήτηση: «Ανούσιο να υπογράψουμε οτιδήποτε με τον παράνομο Ζελένσκι», vid
- Πούτιν: Με ή χωρίς πόλεμο θα πάρουμε αυτά που θέλουμε! Προς κατάρρευση το μέτωπο, vid
- Υπόθεση Novartis: Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων









