Ο Πούτιν στέλνει νέους υπερηχητικούς πυραύλους ZIRCON ΓΥΡΩ από τις ΗΠΑ και στη Μεσόγειο, vid

Με έμφαση τους δύο μεγάλους ωκεανούς που λειτουργούν ως φυσικά σύνορα των ΗΠΑ.

Φρεγάτα εξοπλισμένη με τους νέους«μοναδικούς στον κόσμ» υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα προς τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό και ευχήθηκε στο πλήρωμα «επιτυχία στην υπηρεσία τους για το καλό της Πατρίδας».

Σε βιντεοδιάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον Ίγκορ Κρόχμαλ, διοικητή της φρεγάτας που φέρει την επωνυμία «Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov», ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως το πλοίο φέρει τους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon.

«Αυτή τη φορά το πλοίο είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο σύστημα υπερηχητικών πυραύλων –‘Zircon’– που δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στον κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο Βλαντιμίρ Πούτιν και συμπλήρωσε πως «θα ήθελα να ευχηθώ στο πλήρωμα του πλοίου επιτυχία στην υπηρεσία τους για το καλό της Πατρίδας».

Ο Σοϊγκού είπε πως το Gorshkov θα πλεύσει στον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό και στη Μεσόγειο.

«Αυτό το πλοίο, εξοπλισμένο με [πυραύλους] ‘Zircon” είναι ικανό να εντοπίζει το στίγμα και να καταφέρνει ισχυρά πλήγματα εναντίον του εχθρού στη θάλασσα και στην ξηρά», είπε ο Σοϊγκού.

Ο Σοϊγκού είπε πως οι υπερηχητικοί πύραυλοι, γνωστοί ως Tsirkon ή Zircon, μπορούν να υπερισχύσουν οποιουδήποτε πυραυλικού αμυντικού συστήματος.

Οι πύραυλοι πετούν με ταχύτητα εννέα φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου και έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, είπε ο Σοϊγκού.

Η Ρωσία, η Κίνα και οι ΗΠΑ «τρέχουν» για τα υπερηχητικά όπλα. Λόγω των ταχυτήτων τους –πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερες της ταχύτητας του ήχου– και της ικανότητας ελιγμών τους, τέτοια όπλα θεωρούνται ως ένας τρόπος για την απόκτηση πλεονεκτήματος απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο στόχος ενός υπερηχητικού όπλου είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτιμηθεί απ’ ό,τι για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί