Μπακχμούτ-Ουκρανικές απώλειες: Η αιματηρότερη μάχη από τον Β’Π.Π.

Τους έστειλε στον θάνατο αυτός (ο Ζελένσκι) τον οποίο σήμερα βραβεύουν τα δυτικά κράτη!!

Στις 20 Μαΐου, (όπως συνέβη και με την Μαριούπολη) η μάχη για το Μπακχμούτ τελείωσε και τα εναπομείναντα ουκρανικά στρατεύματα ηττήθηκαν και έφυγαν από την πόλη.

Ρωσικά μέσα και αναλυτές μεταδίδουν πως οι πρώτες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της χρονοβόρας μάχης έχουν ήδη γίνει γνωστές, όπως ο αριθμός των απωλειών της ουκρανικής πλευράς.

Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, σε εννέα μήνες, οι ουκρανικοί σχηματισμοί είχαν τουλάχιστον 50 χιλιάδες νεκρούς και άλλους 70 χιλιάδες τραυματίες.

«Ο αριθμός είναι προκαταρκτικός και σίγουρα θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω. Μπορούμε ίσως να μιλάμε για έως και 250χιλ. τραυματίες», ισχυρίζονται οι Ρώσοι.

Αυτά τα νούμερα γράφονται χωρίς να υπολογιστούν οι δυτικοί μισθοφόροι που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά όλους αυτούς τους μήνες!

Πρόκειται αναμφίβολα για την πιο αιματηρή μάχη στην Ευρώπη από τον Β’Π.Π.

Τι άλλο μεταδίδουν οι Ρώσοι:

«Πιθανότατα όμως οι απώλειες των Ουκρανών είναι ακόμα μεγαλύτερες. Γιατί;;

Πρώτον: Συνοψίζοντας την εμπειρία των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, οι Αμερικανοί υπολόγισαν ότι το 8-10% των τραυμάτων καταλήγουν σε ακρωτηριασμούς. Με άλλα λόγια, αυτοί οι στρατιώτες δεν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Σημειώστε ότι η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών των Αμερικανών στρατιωτών ήταν οι νάρκες και οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ενώ οι ισλαμιστές μαχητές ουσιαστικά δεν είχαν πυροβολικό.

Στο Bakhmut, αντίθετα, ένας πόλεμος όπου πρωταγωνίστησε το πυροβολικό κράτησε για εννέα μήνες, το 70-80% των απωλειών προκλήθηκε από πυραυλικές επιθέσεις και βολές πυροβολικού.

Δεύτερον. Από κάποιο σημείο και μετά, οι ουκρανικές δυνάμεις στο Bakhmut άρχισαν να υποφέρουν από την ελλιπή βοήθεια στους τραυματίες. Η μεγάλη αναμονή για πρώτες βοήθειες και η άκαιρη απομάκρυνση των τραυματιών αύξησαν τον κίνδυνο μόλυνσης και επιπλοκών και σε πολλούς στρατιώτες επέφεραν τον θάνατο. Η αμερικανική εμπειρία του πολέμου του Βιετνάμ μας δίνει άλλο 12% τέτοιων θανάτων σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των τραυματιών.

Τρίτον. Τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν απώλειες που σχετίζονται με σοβαρή διάσειση, νευροψυχιατρικές διαταραχές ή σοβαρές μολυσματικές ασθένειες. Τυπικά, τέτοιοι στρατιωτικοί συμπεριλήφθηκαν στους καταλόγους των επιζώντων, αλλά η επιστροφή τους στο μέτωπο θα πάρει πολύ χρόνο».

(απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί