Μαχητές του ISIS πολεμούν τους Ρώσους στην Ουκρανία;; Τρομερό ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Μία...ευγενική χορηγία των ΗΠΑ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο DRTV της Δανίας δημοσίευσε πλάνα ενός Ουκρανού στρατιώτη που φορούσε κάτι που φαινόταν να είναι ένα διακριτικό του λογότυπου της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Κατά τη διάρκεια ενός ειδησεογραφικού ρεπορτάζ που κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ συνέλαβε σε βίντεο δύο Ουκρανούς στρατιωτικούς να φορούν τις στρατιωτικές τους στολές, ένας εκ των οποίων φορούσε το επίμαχο διακριτικό στο ένα του μπράτσο.

Δεν είναι όμως μόνο τα ουκρανικά εδάφη!

Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR) ανέφερε ότι η αμερικανική άμυνα στρατολογεί μαχητές για να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος και σε χώρες της ΚΑΚ (όπως το Καζακστάν, η Λευκορωσία και το Ουζμπεκιστάν).

Σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία που έλαβε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, ο στρατός των ΗΠΑ στρατολογεί ενεργά μαχητές από τζιχαντιστικές ομάδες που συνδέονται με το Daesh* και την Al-Qaeda* για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία και τις χώρες της ΚΑΚ. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή για την προσέλκυση ανθρώπων από τον ρωσικό Βόρειο Καύκασο και την Κεντρική Ασία”.

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών αποκάλυψε επίσης ότι 60 μαχητές έλαβαν εκπαίδευση στην κατοχική βάση Al-Tanf στη Συρία, με σκοπό να σταλούν σε χώρες της ΚΑΚ – με στόχο κορυφαίους διπλωμάτες και αξιωματούχους ασφαλείας.

Τα επίμαχα πλάνα από την Ουκρανία αναπαρήγαγε και σχολίασε στο Twitter ο Έλληνας δημοσιογράφος με έδρα τη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός, γράφοντας:

“Όποιος σκοτώνει Ρώσους καλός είναι, σάμπως και οι προσληφθέντες παλαιότερα στον #ISIS με σκοπό να ανατραπεί ο #Assad, κλέφτες θα γίνουν;“:

(φωτο:freepik)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί