«Κούραση και διαμαρτυρίες»: Δυτικά μέσα «τραβάνε το χαλάκι» στον Ζελένσκι

Πάμε για άλλα στην Ουκρανία;

«Οι κινητοποιημένοι Ουκρανοί στρατιώτες καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους στο σπίτι κουράζονται από τις εξαντλητικές και «μυστικές» πρακτικές της κυβέρνησης».

Τα παραπάνω μεταδίδει το δυτικό πρακτορείο Reuters, αποτυπώνοντας την κατάσταση στην εμπόλεμη Ουκρανία εν μέσω φημών για νέο κύμα επιστράτευσης το επόμενο διάστημα.

Οι άνδρες λιγοστεύουν καθώς εκατομμύρια έχουν φύγει στο εξωτερικό, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με το άρθρο, «25.000 υπέγραψαν αναφορά στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι, λέγοντας ότι η στρατιωτική θητεία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάλειπτη και ζητώντας του να δοθεί στα στρατεύματα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα απολυθούν».

Διαμαρτυρίες πάνω στο ζήτημα άρχισαν επίσης να πληθαίνουν, καθώς ομάδες πολιτών συγκεντρώνονται τις τελευταίες εβδομάδες σε κεντρικές πλατείες του Κιέβου, ένα γεγονός που θα ήταν αδιανόητο λίγους μήνες νωρίτερα.

Φωνάζουν κατά του Ζελένσκι και της στρατιωτικής θητείας.

Τα λόγια μίας αγανακτισμένης Ουκρανής που ο σύζυγός της στάλθηκε στο μέτωπο μεταδίδει το Reuters:

«Θέλουμε να κερδίσει η Ουκρανία, αλλά όχι με τις προσπάθειες των ίδιων ανθρώπων. Μπορώ να δω ότι χρειάζεται άμεσα να αντικατασταθούν και ότι πρέπει επίσης να ξεκουραστούν, αλλά για κάποιο λόγο οι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό».

Και συνεχίζει το δυτικό πρακτορείο:

«Η περίφημη καλοκαιρινή αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει αποτύχει μέχρι στιγμής και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε στατικές γραμμές του μετώπου και τίθενται ερωτήματα σχετικά με το εάν η ξένη στρατιωτική βοήθεια θα είναι τόσο διαθέσιμη όσο ήταν μέχρι σήμερα.

Η χώρα έχει βασιστεί σε όπλα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους για να διατηρήσει την πολεμική της προσπάθεια, αλλά τα αποθέματα βλημάτων πυροβολικού στερεύουν και οι δυτικές κυβερνήσεις είναι πιο ψύχραιμες στη διατήρηση των προηγούμενων επιπέδων υποστήριξης».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί