Κόντρα Wagner-Μόσχας: «ΨΕΜΑΤΑ ότι δεν σας παρέχουμε πυρομαχικά» – «Πυρά» κατά Σοϊγκού

Βαριές κουβέντες από τον επικεφαλής της Wagner. Μιλάει για "εγκλήματα" και "προδότες".

«Όλες οι δηλώσεις που φέρονται να γίνονται για λογαριασμό των μονάδων επίθεσης σχετικά με την έλλειψη πυρομαχικών είναι απολύτως αναληθείς».

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σχολίασε τις αναφορές που διαδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες για φερόμενο αποκλεισμό της προμήθειας βλημάτων πυροβολικού προς τις μονάδες επίθεσης, οι οποίες απελευθερώνουν αυτήν τη στιγμή το Αρτέμοβσκ (Μπακχμούτ).

Σύμφωνα με τη Μόσχα, η παράδοση βλημάτων πραγματοποιείται τακτικά και η σημειωμένη πρόοδος των εθελοντών των αποσπασμάτων επίθεσης λαμβάνει χώρα με την υποστήριξη πυροβολικού, τεθωρακισμένων οχημάτων και άλλων μονάδων.

«Όλες οι αιτήσεις για την προμήθεια πυρομαχικών για μονάδες εφόδου ολοκληρώνονται το συντομότερο δυνατό. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι», τόνισε το Υπουργείο.

«Από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου, οι μονάδες επίθεσης του Artemovsk έλαβαν περισσότερα από 10 χιλιάδες πυρομαχικά για πυροβολικό πυροβόλων μεγάλου διαμετρήματος».

Στην αντεπίθεση η Wagner

Νωρίτερα, ο ιδιοκτήτης της Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για την παροχή πυρομαχικών στην μισθοφορική του εταιρεία.

Υποστηρίχτηκε σε αυτό το θέμα όχι μόνο από στρατιωτικούς ανταποκριτές και ειδικούς, αλλά και από πολιτικούς, όπως, για παράδειγμα, ο επικεφαλής της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσένοφ, ο οποίος κάλεσε αξιωματούχους να συνέλθουν και να εκτελέσουν κοινές εργασίες.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο σε ηχητικό του μήνυμα στο Telegram να εξισώσει αξιωματούχους όπως τον Ρώσο ΥΠΑΜ, Σεργκέι Σοιγκού, με προδότες, κάτι που έλαβε γρήγορα έκταση μεταξύ των δυτικών ΜΜΕ.

Σχολιάζοντας μάλιστα την τελευταία ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ, o επικεφαλής της Wagner πέρασε στην αντεπίθεση:

«Ενημερώθηκα ότι το Υπουργείο Άμυνας διαδίδει πληροφορίες ότι φέρεται να δίνει πυρομαχικά στην κατεύθυνση Artemovsk(Bakhmut) σε εθελοντικές μονάδες.

Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά, αφού έχουμε μεταβεί στη δημόσια αλληλογραφία με το Υπουργείο Άμυνας, ότι τα στρατεύματα της Wagner δεν λαμβάνουν το 80% των πυρομαχικών που απαιτούνται για τις αποστολές μάχης.

Επομένως, η δήλωση του Υπουργείου Άμυνας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα φτύσιμο προς την κατεύθυνση τηςWagner με μια προσπάθεια να κρύψουν τα εγκλήματά τους μπροστά σε αυτούς τους μαχητές που εκτελούν έναν άθλο στο Bakhmut (Artemovsk) σήμερα

Εάν δώσετε πυρομαχικά, δώστε τα και μην το πείτε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στον λαό της Ρωσίας, εξαπατώντας τον ταυτόχρονα. Σε αντίθεση με το Υπουργείο Άμυνας και τις ανακοινώσεις του, είμαι έτοιμος να προσκομίσω όλα τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των υποβληθέντων αιτήσεων και των λαμβανόμενων ποσοτήτων, στη στρατιωτική Εισαγγελία αμέσως μετά από αίτημά τους».

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί