«Μετέφερα την αίσθηση του επείγοντος όσον αφορά την παράδοση της ήδη υποσχεθείσας στρατιωτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε στο Χ ο Ουκρανός υπουργός μετά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ο ενημερωτικός ιστότοπος RBK –Ukraina γράφει ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα , πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, δήλωσε ότι το Κίεβο δεν έχει παραλάβει ακόμη όλα τα συστήματα Patriot που του υποσχέθηκαν να παραδώσουν οι σύμμαχοι και ότι μεταξύ των δηλώσεων για την παράδοση τους και την παράδοση υπάρχει «διάσταση».
Η Γερμανία , οι ΗΠΑ, η Ρουμανία και η Ολλανδία είχαν ανακοινώσει την παράδοση συστοιχιών Patriot στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές έχει γίνει γνωστό ότι μόνο η Γερμανία παράδωσε συστοιχίες Patriot στις αρχές Ιουλίου.
ΑΠΕΜΠΕ,BBC – ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









