που αξιοποιούσε η ρωσική πολεμική αεροπορία για να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του εδάφους της, συνεχίζοντας σειρά πληγμάτων εναντίον των δυνάμεων της Μόσχας στην περιοχή, που το Κίεβο θεωρεί κατεχόμενη.
Το Κίεβο πολλαπλασίασε τους τελευταίους μήνες τα πλήγματα με πυραύλους μακράς εμβέλειας στην Κριμαία και διαβεβαιώνει πως εξαιτίας τους ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, που έχει τη βάση του στη Σεβαστούπολη, αναγκάστηκε να μεταφέρει τα πολεμικά πλοία του αλλού, σε πιο ασφαλή λιμάνια.
Το ουκρανικό γενικό επιτελείο διαβεβαίωσε πως επλήγη η αεροπορική βάση Σάκι, στη δυτική Κριμαία, προσθέτοντας πως ακόμη αποτιμά τις ζημιές.
Πρόκειται για αεροπορική βάση «που χρησιμοποιεί η Ρωσία για τον έλεγχο του εναέριου χώρου, ιδίως της Μαύρης Θάλασσας» και «για να εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα στην ουκρανική επικράτεια», εξήγησε.
Δεν διευκρινίστηκε ποιος ήταν ο τύπος των πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε υπαινικτικά στα πλήγματα στη βάση στο νυχτερινό διάγγελμά του, επαινώντας και ευχαριστώντας τους «στρατιώτες μας που πλήττουν ρωσικές βάσεις (…) σε κατεχόμενα εδάφη» για «την ακρίβειά σας».
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















