«Καμία αντίρρηση σε τυχόν πυραυλικό χτύπημα της Κριμαίας», λένε οι ΗΠΑ – Κίνδυνος Γ’Π.Π.

Θα τολμούσαν οι Ουκρανοί να χτυπήσουν την Κριμαία και μάλιστα με δυτικούς πυραύλους; Η συζήτηση φαίνεται να έχει ανοίξει για τα καλά, την ώρα μάλιστα που η αποστολή μεγάλης εμβέλειας όπλων από τη Δύση στο Κίεβο μοιάζει να πλησιάζει. «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αντιτίθεται στα χτυπήματα των ουκρανικών Ε.Δ. σε όλη την επικράτεια της […]

Θα τολμούσαν οι Ουκρανοί να χτυπήσουν την Κριμαία και μάλιστα με δυτικούς πυραύλους;

Η συζήτηση φαίνεται να έχει ανοίξει για τα καλά, την ώρα μάλιστα που η αποστολή μεγάλης εμβέλειας όπλων από τη Δύση στο Κίεβο μοιάζει να πλησιάζει.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αντιτίθεται στα χτυπήματα των ουκρανικών Ε.Δ. σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας εντός των συνόρων του 1991, δηλαδή στη ρωσική Κριμαία».

Αυτό δήλωσε η Υφυπουργός Άμυνας για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Celeste Wallander, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν την Ουκρανία στην εκτέλεση επιθέσεων με δυτικά όπλα στο έδαφος της χερσονήσου.

Times: «Βρετανικοί πύραυλοι έτοιμοι να χτυπήσουν την Κριμαία»

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βρετανικούς πυραύλους για να χτυπήσει την Κριμαία, τη χερσόνησο που ψήφισε να ενωθεί με τη Ρωσία το 2014, ισχυρίζονται οι Times που επικαλούνται ανώτατες ουκρανικές αμυντικές πηγές.

«Πλέον διεξάγονται συζητήσεις για το εάν αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τους αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon ή το Storm Shadows επιφανείας-αέρος», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Το Κίεβο θα ήταν έτοιμο να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους για να χτυπήσει την Κριμαία μετά την προειδοποίηση του Προέδρου Ζελένσκι ότι τα όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας που παρέχονται από δυτικούς συμμάχους θα χτυπούσαν βαθιά στα κατεχόμενα εδάφη».

(freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί