Τα συστήματα του τύπου δείχνουν «αμέσως» πόσο απαραίτητα είναι και «θέλουμε να ενθαρρύνουμε κι άλλους να το κάνουν», δήλωσε προσερχόμενος χθες στη σύνοδο κορυφής των 27.
Το Βερολίνο ανακοίνωσε το Σάββατο πως στέλνει ακόμη μια συστοιχία Patriot για να βοηθήσει το Κίεβο να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις εναντίον πόλεων και ενεργειακών υποδομών, που έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες. Πρόκειται για την τρίτη συστοιχία του είδους που διέθεσε το Βερολίνο στον ουκρανικό στρατό.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Γερμανία και παρότρυνε κι άλλες δυτικές χώρες να «μιμηθούν αυτό το παράδειγμα», έκκληση που επανέλαβε χθες παρεμβαίνοντας στη σύνοδο των 27 μέσω βιντεοδιάσκεψης.
«Σας ευχαριστώ Όλαφ, για την αποτελεσματικότητά σας. Ωστόσο, χρειαζόμαστε περισσότερα», είπε, αναδεικνύοντας την επίθεση στην πόλη Τσερνίχιβ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, για να καταδείξει πόσο επείγουσα είναι η ανάγκη.
«Τα συστήματα (αντιαεροπορικής άμυνας) που έχετε τα χρειαζόμαστε στην Ουκρανία, τα χρειαζόμαστε για να εμποδίσουμε (τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν να συνεχίζει τις τρομοκρατικές μεθόδους του», πρόσθεσε.
απεμπε-απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Κρεμλίνο αρνείται ότι ο Πούτιν ζήτησε από επιχειρηματίες να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Κυβέρνηση: Υποχρεωτικός ο Προσωπικός Αριθμός στα Δελτία Ταυτότητας των Ε.Δ.
- «Θα εντείνουμε τα πλήγματα στο Ιράν», λέει το Ισραήλ
- ΑΑΔΕ: 43 κιλά λαθραίων πούρων Αβάνας, αξίας 440.000 ευρώ, κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
- Ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης για τα Στενά του Ορμούζ
- Αντίστροφη μέτρηση για τη δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα» – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, ποιοι οι δικαιούχοι
- Και η Αυστρία θα απαγορεύσει τη χρήση των social media σε παιδιά κάτω των 14 ετών
- Απόκοσμο μυστήριο και…δεινόσαυροι στο πρώτο τρέιλερ του «The End of Oak Street», vid
- Μια διεθνής δύναμη θα δώσει την «λύση» στο πιο «καυτό» μέτωπο του πλανήτη;
- Ιράν: Εγκαταλείψτε τις ζώνες κοντά σε αμερικανικές δυνάμεις στη Μ. Ανατολή – Στόχος τα ξενοδοχεία με Αμερικανούς στρατιώτες









