Και ξαφνικά οι Ρώσοι στέλνουν υποβρύχιο και πολεμικά πλοία πολύ κοντά στις ΗΠΑ!!!

Τυχαία άραγε έγινε αυτό τώρα;;

Η Κούβα ανακοίνωσε ότι ρωσικά πολεμικά πλοία θα φτάσουν στην Αβάνα την επόμενη εβδομάδα, αλλά ότι τα τέσσερα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού δεν φέρουν πυρηνικά όπλα (σ.σ. χρειάστηκε να κάνουν ειδική υποσημείωση για αυτό!!!) και δεν αποτελούν απειλή για την περιοχή.

«Η επίσκεψη αυτή αφορά τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κούβας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τηρεί αυστηρά τους διεθνείς κανονισμούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.

«Κανένα από τα πλοία δεν φέρει πυρηνικά όπλα, επομένως η αγκυροβόλησή τους στη χώρα μας δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή», συμπλήρωσε το ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα αφότου ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή της Καραϊβικής, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων Κούβα και Βενεζουέλας, για να πραγματοποιήσουν ναυτικά γυμνάσια.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον δεν κρίνει την αναμενόμενη άφιξη μικρού αριθμού αεροπλάνων και πλοίων ως απειλητική, αλλά το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα παρακολουθεί τα γυμνάσια, δήλωσε χθες Αμερικανός αξιωματούχος.

«Αν και είμαστε απογοητευμένοι που η Κούβα πιθανότατα συμφώνησε να φιλοξενήσει ρωσικά πλοία, η κίνηση δεν μας εκπλήσσει», ήταν τα λόγια ενός Αμερικανού αξιωματούχου, ενδεικτικά της νευρικότητας που επικρατεί στην Ουάσινγκτον.

Το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan και σκάφη του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής φρεγάτας Admiral Gorshkov, θα ελλιμενιστούν στην Αβάνα από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κούβας.

Μία ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων τόσο κοντά στις ΗΠΑ για ασκήσεις είναι μάλλον ασυνήθιστη και έρχεται λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις Πούτιν περί πληγμάτων ΜΕΣΑ σε δυτικά κράτη με ρωσικά όπλα!

Όπως εξάλλου διαβάσατε χθες (Λεπτομέρειες ΕΔΩ), «αυτό που ανησυχεί την Δύση είναι το τι ακριβώς σημαίνουν τα λόγια του Πούτιν πως θα δώσουν όπλα σε κράτη ΚΑΙ οργανώσεις που θα χτυπούν Αμερικανούς και αμερικανικά/δυτικά συμφέροντα σε κάθε μέρος του πλανήτη».

Οι Ρώσοι επίτηδες δεν ανέφεραν κανένα μέρος ή πρόσωπο, αν και το μυαλών πολλών στη Δύση πήγε -μεταξύ άλλων- στα κράτη της Λατινικής Αμερικής (βλ. Κούβα, Βενεζουέλα)!!

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – απεμπε-EPA-AP pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί