δήλωσε σήμερα ο ταξίαρχος Έφι Ντεφρίν, εκπρόσωπος Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), καθώς η ιρανική μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA (Human Rights Activists in Iran) ανέφερε ότι σχεδόν 600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
«Καταφέραμε σημαντικά πλήγματα κατά του ιρανικού καθεστώτος… Τώρα επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην εκτόξευση πυραυλικών επιθέσεων από την περιοχή του Ισφαχάν», δήλωσε ο Ντεφρίν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο X.
«Σημαδεύουμε στρατιωτικούς στόχους, εκείνοι επιτίθενται σε σπίτια αμάχων», τόνισε, υποστηρίζοντας πως οι ισραηλινές δυνάμεις ενεργούν συστηματικά για να εξουδετερώσουν την πυρηνική απειλή του Ιράν και έχουν προκαλέσει «σημαντικές ζημιές».
Το Ιράν εκτοξεύει πυραυλικές επιθέσεις κατά κύματα προς το Ισραήλ καθημερινά, με περίπου 30 βαλλιστικούς πυραύλους να εκτοξεύονται σε δύο ομοβροντίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπλήρωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος. Οι περισσότεροι από αυτούς αναχαιτίστηκαν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο Ισραήλ, είπε.
Από την έναρξη του πολέμου, 24 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ και περισσότεροι από 800 έχουν τραυματιστεί από τις ιρανικές επιθέσεις.
Το HRANA, μια μη κυβερνητική οργάνωση Ιρανών ακτιβιστών με έδρα τις ΗΠΑ, τόνισε σήμερα πως 239 πολίτες, 126 στρατιωτικοί και 220 άνθρωποι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινές επιθέσεις — συνολικά οι νεκροί είναι 585.
Η μκο πρόσθεσε πως 1.326 έχουν τραυματιστεί.
Οι απολογισμοί αυτοί βασίζονται σε επίσημα στοιχεία και τοπικές αναφορές.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Θεσσαλονίκη: Αναμένονται πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για να μην καταρρεύσει η ελληνική παραγωγή ρυζιού
- Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων αύριο Τρίτη
- Πέθανε στα 73 του ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
- Η Γερουσία στην Γαλλία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026
- Υπερταμείο: Διεθνής διαγωνισμός για τη Μαρίνα Καλαμαριάς – Καταληκτική ημερομηνία στις 27 Φεβρουαρίου 2026
- Πάρτι σε όλη την Αθήνα για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
- «Μια εξόφθαλμη αλήθεια» που παραδέχονται πλέον οι Ευρωπαίοι ποδηγέτες του Ζελένσκι









