Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε την είσοδο του Γενικού Επιτελείου των συριακών ενόπλων δυνάμεων στη Δαμασκό, μετά την απειλή της ισραηλινής κυβέρνησης ότι θα εντείνει τα πλήγματά της για να προστατεύσει τους Δρούζους, μειονότητα στη νότια Συρία, αν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις δεν αποσυρθούν από το νότιο τμήμα της χώρας.
“Ο στρατός έπληξε την πύλη εισόδου του συγκροτήματος του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του συριακού καθεστώτος” στη Δαμασκό και συνεχίζει “να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις ενέργειες σε βάρος Δρούζων αμάχων στη νότια Συρία”, ανέφερε σε ανακοίνωση ο στρατός.
Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου και τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, είπαν πως τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το κτίριο και ότι αξιωματικοί καταφεύγουν στο υπόγειο. Το κρατικό Elekhbariya TV δήλωσε ότι δύο άμαχοι τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα.
🚨 BREAKING: Massive explosions in Damascus as Israel strikes Syrian Army Headquarters — IDF
— Star Brief (@StarBrief) July 16, 2025
Reports also emerging of Israeli drone strikes on government security convoys in Sweida #Syria
pic.twitter.com/PQmnW6iRji
Footage of Israel attacking Damascus. pic.twitter.com/VBmcVvminb
— Clash Report (@clashreport) July 16, 2025
Additional video showing an Israeli airstrike near the Ministry of Defense in Damascus, Syria. pic.twitter.com/xHRZAhqK8G
— ME24 – Middle East 24 (@MiddleEast_24) July 16, 2025
צה"ל ממשיך בתקיפות נגד מטרות צבאיות של המשטר הסורי בדרום סוריה
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) July 16, 2025
כלי טיס של חיל האוויר תקפו ביממה האחרונה וממשיכים לתקוף טנקים, מטולי רקטות, אמצעי לחימה וטנדרים חמושים במקלעים כבדים, שעושים את דרכם למרחב א-סווידא שבדרום סוריה.
כמו כן, הותקפו צירי הגעה לביצוע חסימות במרחב.
צה״ל… pic.twitter.com/zcm2mflJ07
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι ενισχύει τα στρατεύματά του στα σύνορα με τη Συρία.
“Στη βάση της αποτίμησης της κατάστασης, ο ισραηλινός στρατός αποφάσισε να ενισχύσει τους μάχιμους στρατιώτες του στη ζώνη των συνόρων με τη Συρία”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε από την πλευρά της πως δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της Δαμασκού χωρίς να διευκρινίζει πού ακριβώς.
Στο μεταξύ, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε δύο πλήγματα από αέρος στην πόλη Σουέιντα της Συρίας.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το “ματωμένο φεγγάρι” “έβαψε” κόκκινο τον ουρανό – Εντυπωσιακές εικόνες από όλη την Ελλάδα
- Τουλάχιστον 15 τραυματίες σε επίθεση με πυροβόλο όπλο στην Ιερουσαλήμ
- Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΑ στην ετήσια σύνοδο των αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών των χωρών της Ευρώπης
- H ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής το κεντρικό θέμα της παρουσίας του ΑΔΜΗΕ στη ΔΕΘ
- «Καρχαρίες» στο δάσος- Τα φλοιοφάγα έντομα επιτίθενται στα εξασθενημένα έλατα της Ελλάδας-Τι πρέπει να γίνει
- Πέθανε ο Ρικ Ντέιβις, τραγουδιστής και συνιδρυτής των Supertramp
- Το οικογενειακό δείπνο που κατέληξε σε εφιάλτη στην Αυστραλία: Ισόβια στη φόνισσα με τα δηλητηριώδη μανιτάρια
- Τουρκία: Δύο αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος της Σμύρνης
- Θεσσαλονίκη: Τι δήλωσε στην απολογία του το ζευγάρι για τα δύο μωρά που εντοπίστηκαν εκτεθειμένα σε δρόμο
- Τόσο φέρεται να αυξάνεται το διαθέσιμο εισόδημα για κάθε εργαζόμενο, σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο