«Τα μαχητικά F-16 που θα μεταφερθούν από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία θα αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος».
Τα παραπάνω διεμήνυσε ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, στην πρώτη επίσημη παραδοχή από πλευράς ΗΠΑ πως τα μαχητικά τους θα παραδοθούν σε εγκαταστάσεις μέσα στην Ουκρανία.
Μέχρι στιγμής η μεταφορά τους στο Κίεβο είχε μελετηθεί μόνο από τρίτες χώρες.
«Το σχέδιο είναι να τοποθετηθούν τα F-16 στην Ουκρανία. Η διμερής συμφωνία ασφαλείας που υπέγραψαν ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Ζελένσκι υπογραμμίζει αυτό το σημείο: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αποκτήσει αυτές τις δυνατότητες. Τέτοιες δυνατότητες θα πρέπει να τοποθετηθούν στην Ουκρανία».
Θυμίζουμε πως οι Ρώσοι είχαν προειδοποιήσει για τη χρησιμοποίηση νατοϊκών αεροδρομίων για τις επιχειρήσεις των F-16, λέγοντας ρητά πως θα χτυπήσει τα αεροδρόμια τρίτων χωρών!
Η εκπαίδευση των Ουκρανών πάνω στα μαχητικά F-16 λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες σε εδάφη νατοϊκών κρατών, όπως εκείνο της Δανίας.
Απάντηση Πούτιν
Η απάντηση από πλευράς Ρωσίας ήρθε με τον πλέον ηχηρό τρόπο.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τα εδάφη της Πιονγιάνγκ, αναφερόμενος στην αποστολή και ανάπτυξη δυτικών πυραύλων και μαχητικών στην Ουκρανία, αποκάλυψε τα εξής:
«Από αυτή την άποψη, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποκλείει την ανάπτυξη στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα, στη βάση του εγγράφου που υπεγράφη σήμερα»:
Θυμηθείτε το βίντεο από ρωσικά δίκτυα που εξασφάλισε και μετέφρασε το ΕΛ και δείχνει τους χάρτες σύμφωνα με τους οποίους αναμένεται να σταλούν ρωσικοί πύραυλοι!!
Μέσα, εκτός της Β. Κορέας, είναι κράτη όπως η Κούβα, το Μεξικό και η Βενεζουέλα:
απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









