Η Β. Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό στρατό

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε "βαλλιστικό πύραυλο αγνώστων στοιχείων", ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, μόλις μερικές ημέρες μετά την πιο πρόσφατη δοκιμή της, και πριν από την επίσκεψη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στη Νότια Κορέα.

“Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αγνώστων στοιχείων στην Ανατολική Θάλασσα”, αναφέρει το μεικτό γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Σεούλ αναφερόμενο στην κοινώς γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε επίσης την πιθανότητα εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου, επικαλούμενη πληροφορίες του υπουργείου Άμυνας του Τόκιο και ζήτησε από τα πλοία να είναι σε επαγρύπνηση.

Η εκτόξευση αυτή εντάσσεται σε μια άνευ προηγουμένου σειρά δοκιμών οπλικών συστημάτων από την Πιονγκγιάνγκ φέτος.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Σεούλ είχε προειδοποιήσει ότι η Πιονγκγιάνγκ προετοιμαζόταν να προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή.

Η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε “τρίτη σήραγγα στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις στο Πούνγκιε-ρι”, δήλωσε ο βουλευτής Γιου Σανγκ-μπουμ σε δημοσιογράφους έπειτα από σύνοδο των μυστικών υπηρεσιών στην Σεούλ.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις αναμένεται σήμερα στη Σεούλ για σύντομη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα μεταβεί στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.

Αυτήν την εβδομάδα, το πυρηνοκίνητο πολεμικό πλοίο USS Ronald Reagan πραγματοποίησε κοινά γυμνάσια με το νοτιοκορεατικό ναυτικό στα ύδατα της χερσονήσου.

Η Ουάσινγκτον είναι η βασική σύμμαχος της Σεούλ σε θέματα ασφάλειας και περίπου 28.500 Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν στη Νότια Κορέα.

Οι δύο χώρες πραγματοποιούν για χρόνια κοινές ασκήσεις, οι οποίες όπως δηλώνουν έχουν καθαρά αμυντικό χαρακτήρα, αλλά η Βόρεια Κορέα τις χαρακτηρίζει πρόβες για εισβολή.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί