Η Ρωσία κατέρριψε 110 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη διάρκεια της περασμένης νύχτας πάνω από τη Μόσχα και άλλες περιφέρειες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.
Σε ανακοίνωσή του στο Telegram, το υπουργείο ανέφερε πως η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε 43 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα διεξάγουν από τον Αύγουστο χερσαία επιχείρηση.
Άλλα 27 drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια του Λίπετσκ, 18 πάνω από αυτή του Οριόλ και ένα πάνω από την πρωτεύουσα, καθώς και συνολικά 21 πάνω από τις περιφέρειες του Νίζνι-Νόβγκοροντ, του Μπέλγκοροντ και του Μπριάνσκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το ρωσικό κανάλι SHOT στο Telegram μετέδωσε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχείρησαν να πλήξουν την Κρατική Επιχείρηση Ya. M. Sverdlov στην πόλη Τζερζίνσκ της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ, περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.
Στο εργοστάσιο, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές δυνάμεις στον πόλεμο που εξαπέλυσε το Φεβρουάριο 2022 η Μόσχα εναντίον της Ουκρανίας, έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίσθηκαν ελαφρά από θραύσματα στη διάρκεια επίθεσης ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε βιομηχανική ζώνη της πόλης Τζερζίνσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας, χωρίς να διευκρινίσει το στόχο που δέχθηκε επίθεση.
ΑΠΕΜΠΕ-φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος στην Μέση Ανατολή: Αναχαιτίστηκε και 4ος πύραυλος στον τουρκικό εναέριο χώρο
- Υπουργοί Οικονομικών της G7 για την αγορά ενέργειας: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα»
- Πιερρακάκης για οικονομία: Δεν προχωράμε σε παροχές χωρίς τέλος και σε αυξήσεις χωρίς μέλλον
- ΗΠΑ: Ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου
- Ποιοί θα έχουν έως και 50% έκπτωση στα εισιτήρια την περίοδο της Λαμπρής
- Ουκρανικό drone με κεφαλή συνετρίβη σε φινλανδικό έδαφος
- Ε.Ε. για Χούθι: Μεγάλος κίνδυνος να εμπλέξουν την Υεμένη στον πόλεμο
- Βελιγράδι: Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας
- Με πύραυλο του Μασκ εκτοξεύτηκαν οι ελληνικοί νανοδορυφόροι – Vid
- Η στιγμή της ιρανικής επίθεσης σε διυλιστήρια στο Ισραήλ, vid









