Γερμανική εταιρεία θέλει να κατασκευάζει άρματα στο έδαφος της Ουκρανίας

Η γερμανική στρατιωτική βιομηχανία Rheinmetall AG φιλοδοξεί να αρχίσει την επόμενη χρονιά στην Ουκρανία την κατασκευή τεθωρακισμένων οχημάτων,

σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της, Άρμιν Πάπεργκερ, που δημοσιεύονται στο οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Ο Πάπεργκερ εκτίμησε πως στις αρχές του 2024 θα υπογραφεί η σύμβαση με την Ουκρανία για την κατασκευή τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Fuchs και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Lynx. «Μετά την υπογραφή της σύμβασης, θέλουμε να ολοκληρώσουμε την κατασκευή των πρώτων Fuchs εντός 6-7 μηνών και των πρώτων Lynx εντός 12-13 μηνών», δήλωσε.

Η Ουκρανία είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο την αμυντική κοινοπραξία με τη Rheinmetall AG με σκοπό την εγχώρια παραγωγή βασικού στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και τη συντήρηση οπλικών συστημάτων που προμηθεύεται από τη Δύση για να αμυνθεί απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου έχουν παραδώσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022. Η Γερμανία είναι εκ των σημαντικότερων συμμάχων της Ουκρανίας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ευελπιστούν ότι η συνεργασία με κατασκευαστές όπλων στη Δύση θα αναζωογονήσει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, η οποία εδώ και χρόνια αποδεικνύεται ανεπαρκής και μαστίζεται από την έλλειψη διαφάνειας.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί