Γερμανία: «Βαριά αποτυχία» για τη χώρα τα προβλήματα στα άρματα μάχης Puma, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας

Η Γερμανία αξιολογεί τα άρματα μάχης Puma που κατασκευάζονται από τις Rheinmetall και Krauss-Mafei Wegmann (KMW) αφού μερικά από αυτά τέθηκαν εκτός λειτουργίας στη διάρκεια πρόσφατων στρατιωτικών γυμνασίων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

«Η αποτυχία των Pumas στην τελευταία άσκηση είναι μια βαριά αποτυχία για εμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε τακτική συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Η Γερμανία θα εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της έναντι του ΝΑΤΟ για στρατιωτική ετοιμότητα, στρεφόμενη από την 1η Ιανουαρίου στα παλαιότερα άρματα μάχης Marder, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το περιοδικό Spiegel ανέφερε το σαββατοκύριακο ότι 18 άρματα μάχης Puma, που προορίζονταν την ερχόμενη χρονιά για τη νατοϊκή κοινή δύναμη κρούσης πολύ υψηλής ετοιμότητας (VJTF), δεν είναι επιχειρησιακά έπειτα από την εμφάνιση προβλημάτων στη διάρκειά άσκησης με πυρά.

Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ είχε σήμερα συνομιλίες με αξιωματούχους και εκπροσώπους της βιομηχανίας και ανέφερε σε δήλωσή της πως ζήτησε μια έκθεση για τα προβλήματα μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

«Το ΝΑΤΟ μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στο ότι θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας στην VJTF», πρόσθεσε στη δήλωση.

Η τιμή των μετοχών της Rheinmetall είχε μειωθεί κατά 5% σήμερα το απόγευμα, μετά την αναφορά για τα προβλήματα με τα άρματα μάχης.

(ΑΠΕΜΠΕ – scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί