Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η άσκηση πραγματοποιήθηκε με ευρεία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας και του πολιτικού τομέα και είχε σκοπό την εξέταση και δοκιμή του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων.
Στο πλαίσιο διεξαγωγής της άσκησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων καθώς επίσης και τα Κέντρα Επιχειρήσεων των Μειζόνων Διοικήσεων που συμμετείχαν σε αυτή (1η Στρατιά, Αρχηγείο Στόλου, Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, Διοίκηση Ειδικού Πολέμου).
Παράλληλα με την άσκηση «Αλέξανδρος – 24» διεξήχθη και η άσκηση «Αντίοχος – 24», η οποία αποτελεί άσκηση πολιτικού τομέα μεγάλης κλίμακας με συμμετοχή των δομών Παλλαϊκής ‘Αμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών και των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αρβανίτης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να περιθωριοποιεί διεθνώς τη χώρα
- Η πιο “τεμπέλικη” χώρα στον κόσμο στο περπάτημα και η θέση της Ελλάδας!
- Ρούμπιο: Πιθανή συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα
- Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα – Τι δείχνε νέα έρευνα
- ΥΠΟΙΚ: Για ποιούς καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση από 2/2/2026
- Οι Σέρβοι λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες των Ρώσων για νέα «Μαϊντάν»
- Ρούμπιο: Η Χαμάς έχει ένα «πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας» για να δεχθεί μια συμφωνία
- Τι το’θελε: Ο Mr Beast ζήτησε από τον Μάικ Τάισον να του ρίξει γροθιά! vid
- H viral δήλωση Νετανιάχου: «Θα γίνουμε Αθήνα και σούπερ Σπάρτη μαζί»
- Terminator 7: Ο λόγος που ο Τζέιμς Κάμερον δυσκολεύεται να γράψει το σενάριο
Κύρια Θέματα

















