Έτοιμη για ΕΠΕΚΤΑΣΗ πολέμου αν χρειαστεί η Λευκορωσία: “Ετοιμοπόλεμες οι Ε.Δ.”

Θα μπει τελικά η Λευκορωσία στον πόλεμο;

Μονάδες πυροβολικού της μηχανοποιημένης ταξιαρχίας της Λευκορωσίας ανέλαβαν καθήκοντα μάχης ως μέρος μέτρων διαλειτουργικότητας εντός της περιφερειακής ομάδας δυνάμεων Ρωσίας-Λευκορωσίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας της δημοκρατίας.

«Σήμερα, ως μέρος των κοινών μέτρων συνοχής μονάδων για την περιφερειακή ομάδα δυνάμεων Λευκορωσίας-Ρωσίας, μονάδες πυροβολικού της 11ης χωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας είναι έτοιμες για την εκτέλεση των ανατεθέντων αποστολών», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε στις 10 Οκτωβρίου 2022 ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν μια περιφερειακή ομάδα δυνάμεων που αποτελούνταν κυρίως από Λευκορωσικό στρατιωτικό προσωπικό.

Όπως τόνισε ο Λευκορώσος ηγέτης, η απόφαση για την ανάπτυξη της κοινής ομάδας δυνάμεων ελήφθη κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και προκλήθηκε από την κλιμάκωση στα δυτικά σύνορα του ενωσιακού κράτους Λευκορωσίας-Ρωσίας.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο, το ρωσικό στρατιωτικό απόσπασμα στην κοινή περιφερειακή ομάδα δυνάμεων θα ήταν συνολικά περίπου 9.000 άτομα και υπήρχαν σχέδια για ανάπτυξη περίπου 170 τανκς, έως και 200 ​​τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 100 πυροβόλα πυροβόλα και όλμους στη Λευκορωσία από τη Ρωσία.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί