πρωτότυπο του οποίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση στη Γαλλία στα μέσα του 2022, μέσα στους επόμενους 15 μήνες, ενώ συνεχίζει να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να παράγεται επίσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Άρμιν Πάπεργκερ χθες Πέμπτη.
Στο Ντίσελντορφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εφ’ όλης της ύλης που παραχωρεί στον Τύπο μια φορά τον χρόνο, ο κ. Πάπεργκερ επανέλαβε πως το Panther ενδέχεται να παραχθεί και στην επικράτεια της Ουκρανίας, παρότι ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται στη χώρα αυτή.
Η κατασκευή εργοστασίου στην Ουκρανία θα απαιτούσε από 12 ως 14 μήνες, κατά τις δηλώσεις του κ. Πάπεργκερ.
Η Ράινμεταλ, ή κοινοπραξία της γερμανικής βιομηχανίας όπλων και του ουκρανικού κράτους, θα το ενοικίαζε για την κατασκευή των νέων αρμάτων. Ωστόσο, η παραγωγή τους θα απαιτούσε αρκετούς μήνες, κατά συνέπεια το Κίεβο δεν θα αποκτούσε τα βαριά άρματα αυτά παρά έπειτα από δύο χρόνια.
Πάντα σύμφωνα με τον κ. Πάπεργκερ, το εργοστάσιο θα προστατευόταν από ενδεχόμενα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα χάρη σε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που κατασκευάζει η ίδια η Ράινμεταλ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής βιομηχανίας όπλων έσπευσε να διευκρινίσει πως ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την κατασκευή του εργοστασίου ούτε στην ουκρανική, ούτε στη γερμανική πλευρά. «Υποθέτουμε πως η απόφαση θα ληφθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες», εκτίμησε.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο