Επιχείρηση Χάρκοβο: Δείτε πόσο έχουν προχωρήσει οι Ρώσοι – ΧΑΡΤΕΣ

Μία ημέρα μετά την στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία οι Ρώσοι άνοιξαν νέο μέτωπο με στόχο (;) το Χάρκοβο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του έχουν καταλάβει συνοριακά χωριά στην περιοχή του Χαρκόβου στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία πραγματοποίησε επίθεση το πρωί της Παρασκευής.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο μέτωπο, καθώς τα επίσημα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είχαν παραβιαστεί από το 2022.

Στη σημερινή ενημέρωσή του το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τα χωριά Πλετένιβκα, Οχίρτσεβι, Μπορίσιβκα, Πίλνα και Στρίλετσνα που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή με τη ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν και το χωριό Κεραμίκ στην περιοχή του ανατολικού Ντόνετσκ, με την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων να είναι σταθερή, κατά τους μήνες που προηγήθηκαν.

«Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα, τις επιθέσεις τους στην περιοχή βορειοανατολικά του Χάρκοβο και προσπαθούν να προωθηθούν περισσότερο», σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Όλεχ Σινεχούμποφ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σφοδρές μάχες διεξάγονται για τον έλεγχο αρκετών χωριών κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι υποδομές που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό επηρεάζονται σε απόσταση 10 έως 50 χιλιομέτρων.

Οι Ρώσοι τις τελευταίες ώρες έχουν ρίξει το βάρος σε δύο κατευθύνσεις, μία βόρεια της πόλης του Χαρκόβου και μία στα βορειοανατολικά, προωθούμενοι προς την πόλη Volchansk.

Η τελευταία δε θεωρείται ως μία από τις καλύτερα οχυρωμένες περιοχές της Ουκρανίας στο Χάρκοβο και επομένως εκεί θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από τα ρωσικά στρατεύματα. Τον δρόμο είχαν ανοίξει ήδη από χθες οι βομβαρδισμοί του ρωσικού πυροβολικού.

Υπολογίζεται πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει συνολικά 6-7χλμ. από τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τις επιθέσεις να συνεχίζονται κατά κύματα και σήμερα το πρωί:

Παράλληλα έχουν αναφερθεί και οι πρώτες παραδόσεις ουκρανικών σχηματισμών στις περιοχές όπου διεξάγονται οι έφοδοι των Ρώσων βόρεια του Χαρκόβου:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί