Έχουν και παράπονα οι Ουκρανοί: “Καλά τα όπλα που μας δίνετε, αλλά εμείς θέλουμε Leopard”

Νέες επικρίσεις προς το Βερολίνο επεφύλαξε το Κίεβο για τις αποστολές όπλων,

καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων που ανακοίνωσε η Γερμανία δεν αντιστοιχεί στις άμεσες ανάγκες της χώρας του.

Το υπουργείο Αμυνας της Γερμανίας ανακοίνωσε χθες ότι θα θέσει σύντομα στην διάθεση της Ουκρανίας 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Dingo.

«Αποτελεί μυστήριο για μας: στην πραγματικότητα ζητούμε άρματα μάχης Leopard ή Martre και η Γερμανία δίνει τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Dingo. Κι’ αυτά χρήσιμα είναι και είμαστε ευγνώμονες. Αλλά δεν είναι αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη στην μάχη», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι έχει την εντύπωση πως υπάρχει «ένα είδος τοίχου όπλων» στο Βερολίνο. «Πιστεύω ότι για τον καγκελάριο ήρθε η ώρα να γκρεμίσει τον τοίχο».

Η γερμανική κυβέρνηση επικρίνεται και πάλι τις τελευταίες ημέρες στο Κίεβο και στο Βερολίνο για την διστακτική της στάση στην αποστολή αρμάτων μάχης που θα βοηθήσουν σημαντικά κατά την ουκρανική αντεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ακόμα και αν η εκπαίδευση των στρατιωτών στα Leopard χρειαζόταν χρόνο, αυτά τα τανκς θα είναι αναγκαία στο πεδίο της μάχης σε δύο ή τρεις μήνες. Η απόφαση γι’ αυτό πρέπει να ληφθεί τώρα», επέμεινε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η γερμανίδα υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε επίσης χθες την αποστολή δύο νέων πυραυλικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης Mars-II, καθώς και 200 ρουκετών.

Η γερμανική απροθυμία στην αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού του Ολαφ Σολτς, με την υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ να δηλώνει ότι επιθυμεί μία γρήγορη απόφαση.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί