τα «σκόπιμα και στοχευμένα» πυρά εναντίον του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη, ζητώντας «να σταματήσει αυτή η τρέλα».
Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορήθηκαν εκ νέου χθες ότι βομβάρδισαν την περιοχή όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, τον οποίο έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός.
«Εκρήξεις σημειώθηκαν στον χώρο αυτού του μεγάλου πυρηνικού σταθμού, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε ο Γκρόσι σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.
«Όποιος κι είναι πίσω από αυτό, πρέπει να σταματήσει αμέσως. Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν: παίζετε με τη φωτιά!», υπογράμμισε. «Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό γνωρίζουν τι πλήττουν. Είναι απολύτως σκόπιμο, στοχευμένο».
«Περίπου μια ντουζίνα» πλήγματα είχαν στόχο την περιοχή γύρω από τον σταθμό το Σαββατοκύριακο, επεσήμανε ο ΔΟΑΕ σε ανακοίνωσή του.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «το καθεστώς του Κιέβου δεν σταματά τις προκλήσεις προκειμένου να εγείρει την απειλή μιας καταστροφής στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον στην Ιρλανδία – Έφτιαξαν μηλόπιτα, ήπιαν μηλίτη και μάζεψαν φρούτα, vid
- Τροπολογίες προς ψήφιση στην Ρωσία: 2 εκατ. έφεδροι θα ξεχυθούν στην Ουκρανία, αν χρειαστεί
- Θεσσαλονίκη: Ένοχη για έκθεση νηπιαγωγός επειδή ξέφυγε παιδάκι από την τάξη της και βρέθηκε στον δρόμο
- Γάζα: Η δεύτερη φάση της συμφωνίας “ξεκινά τώρα”, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Ηλιουπόλεως: Αύριο στο Αυτόφωρο η δίκη του άντρα που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε 43χρονη οδηγό
- Σε πανικό ο Ζελένσκι χάνει τον έλεγχο; Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες εντός Ουκρανίας
- Έναρξη της Ιπποκρατικής Εβδομάδας – Η Ελλάδα στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ιατρικής Κοινότητας
- Φοβούνται για τον χειμώνα που έρχεται στην Ουκρανία – Νέες διακοπές ηλεκτροδότησης
- Τραγωδία στο Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 16 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε βιοτεχνία ενδυμάτων
- Ρωσία/Συρία: Στην Μόσχα θα μεταβεί την Τετάρτη ο αλ Σάρα