Χαμός εν όψει!! Βρήκαν…«νόμιμο» τρόπο να στείλουν νατοϊκό στρατό στην Ουκρανία

Τον Πούτιν τον ρώτησαν;;

Αποφασισμένοι να σύρουν την φτωχοποιημένη Ευρώπη σε έναν καταστροφικό πόλεμο κατά του Πούτιν είναι οι διεθνιστές.

Και μάλιστα φαίνεται πως…βρήκαν (τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται) τρόπο να σταλεί νατοϊκός στρατός σε ουκρανικό έδαφος, χωρίς αυτή η κίνηση να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο!!!

Σύμφωνα με τις Ερευνητικές Υπηρεσίες της Κάτω Βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag), «η ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων από χώρα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν θα καθιστούσε αυτόματα όλες τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ συμβαλλόμενα μέρη στη σύγκρουση».

Γερμανικά δίκτυα μεταδίδουν πως ότι μόνο το εν λόγω κράτος θα έπαιρνε ενεργά μέρος στη σύγκρουση, όπως προκύπτει από μια ακόμη αδημοσίευτη έκθεση κατάστασης πραγμάτων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του κοινοβουλίου

«Εάν το κράτος μέλος του ΝΑΤΟ ενεργήσει μονομερώς – δηλαδή όχι στο πλαίσιο μιας επιχείρησης του ΝΑΤΟ που είχε αποφασιστεί προηγουμένως και εκτός των δομών στρατιωτικής διοίκησης του ΝΑΤΟ – ούτε το ΝΑΤΟ στο σύνολό του ούτε τα άλλα κράτη-εταίροι του ΝΑΤΟ γίνονται συμβαλλόμενα μέρη στη σύγκρουση», αναφέρει το επίμαχο έγγραφο που τέθηκε στη διάθεση του dpa.

Θυμίζουμε πως στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισε την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία στο μέλλον.

Σύμφωνα με το γραφείο της, το μέλος της Bundestag του δεξιού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), Beatrix von Storch, ρώτησε στη συνέχεια τι αντίκτυπο θα είχε μια ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων από ένα κράτος του ΝΑΤΟ σε σχέση με το επίμαχο άρθρο 5 της Συμμαχίας, στην οποία τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι υποχρεωμένα να υπερασπιστούν το ένα το άλλο.

Οι εμπειρογνώμονες της Bundestag έγραψαν κατά λέξη τα εξής:

«Εάν στρατεύματα ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ εμπλακούν σε συλλογική αυτοάμυνα (άρθρο 51, Χάρτη του ΟΗΕ) υπέρ της Ουκρανίας σε μια υπάρχουσα σύγκρουση (μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας) και δεχθούν επίθεση από το άλλο μέρος της σύγκρουσης (δηλαδή τη Ρωσία) κατά τη διάρκεια της μάχης στην περιοχή της σύγκρουσης, αυτό δεν επιβάλλει την ενεργοποίηση του άρθρου 5 της Συνθήκης ΝΑΤΟ».

Οι Γερμανοί τόνισαν ότι, το Άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ συνδέεται με χώρες και στρατεύματα του ΝΑΤΟ που δέχονται επίθεση στο έδαφός τους ή πάνω από αυτό.

«Μια στρατιωτική εμπλοκή γαλλικών χερσαίων στρατευμάτων υπέρ της Ουκρανίας θα βασιζόταν στο συλλογικό δικαίωμα αυτοάμυνας σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ και ως εκ τούτου θα ήταν επιτρεπτή βάσει του διεθνούς δικαίου

Μια στρατιωτική αντίδραση της Ρωσίας εναντίον στόχων στη Γαλλία, από την άλλη πλευρά, θα συνιστούσε «ένοπλη επίθεση» (σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο) κατά την έννοια του άρθρου 5 της Συνθήκης ΝΑΤΟ, το οποίο θα καθόριζε τις πραγματικές απαιτήσεις για μια ενεργοποίηση της συλλογικής άμυνας της Συμμαχίας».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί