Αρχηγός ρωσικών Ε.Δ. για Ουκρανία: “Αυτό συμβαίνει ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη σύγχρονη ιστορία μας”

Όλοι πλέον παραδέχονται ότι διεξάγεται ένας πόλεμος Ρωσίας-Δύσης στην Ουκρανία.

Σχεδόν ολόκληρη η Δύση αντιτίθεται στη Ρωσία σε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο επίπεδο και ένταση εχθροπραξιών στην ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας, δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγός Valery Gerasimov, σε συνέντευξή του στο AIF.

Διευκρίνισε ότι για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, την προστασία νέων εδαφών και τη διεξαγωγή επιθετικών ενεργειών, το Γενικό Επιτελείο έπρεπε να πραγματοποιήσει μερική επιστράτευση.

«Δεν έχουν υπάρξει τέτοια γεγονότα από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», σημείωσε.

Θυμίζουμε πως και ο Μεντβέντεφ πριν από λίγες ημέρες αναφέρθηκε στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο παραθέτοντας την γνώμη του για την πορεία της ουκρανικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Στρατηγό, «τώρα το Γενικό Επιτελείο λαμβάνει όλα τα μέτρα για την επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης που έθεσε ο Ανώτατος Γενικός Διοικητής, καθώς και για τη διασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας της χώρας, με βάση τις υπάρχουσες στρατιωτικές απειλές».

Το σύστημα εκπαίδευσης των επίστρατων στη χώρα μας δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στις νέες σύγχρονες οικονομικές σχέσεις, παραδέχθηκε σε άλλο σημείο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Έπρεπε λοιπόν να διορθώσω τα πάντα εν κινήσει. Αλλά ως αποτέλεσμα των συντονισμένων και επαγγελματικών ενεργειών των αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου σε συνεργασία με τις αρχές των συστατικών οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 300.000 πολίτες που βρίσκονταν σε εφεδρεία κλήθηκαν για στρατιωτική θητεία», είπε ο Gerasimov.

(φωτο:freepik)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί