Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ έχουν διοχετεύσει στρατιωτική βοήθεια αξίας πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσουν το καθεστώς του Κιέβου, επομένως οι υψηλές προσδοκίες από την Ουκρανία να δείξει αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης θα μπορούσαν να «τορπιλίσουν» μια αντεπίθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα των αμερικανικών ΜΜΕ.
«Υπάρχουν πολλοί στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ που ανησυχούν ότι αυτός θα είναι ένας αιώνιος πόλεμος, ότι θα συνεχίζεται για χρόνια και η Δύση θα συνεχίσει να ρίχνει χρήματα σε αυτόν χωρίς μεγάλη πρόοδο».
Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων σε αμερικανικά δίκτυα ο Mark Cancian, πρώην συνταγματάρχης του Σώματος Πεζοναυτών των αμερικανικών Ε.Δ.
Από την πλευρά του, ένας πρώην διοικητής του αμερικανικού στρατού, ο Μπεν Χότζες, είπε ότι η «μνημειώδης πίεση» από τη Δύση μπορεί να «σκαλώσει» οποιαδήποτε απόπειρα αντεπίθεσης προτού απογειωθεί.
(απεμπε-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









