Η σύγκρουση Ισραήλ και Χαμάς και οι σφοδροί βομβαρδισμοί της Γάζας κατάφεραν το ακατόρθωτο: Έφεραν «κοντά» τους μουσουλμάνους σουνίτες με τους μουσουλμάνους σιίτες, δηλαδή τους δύο κλάδους του Ισλάμ, οι οποίοι βρίσκονταν σε σύγκρουση!
Πρόκειται για περισσότερα από ένα εκατομμύριο μαχητές, σχολιάζουν αναλυτές, που τελικά θα μπορούσαν να ορμήσουν στο Ισραήλ, εάν αυτή είναι η απόφαση. Και ήδη η Υεμένη μιλάει για αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στο Ισραήλ.
Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ φαίνεται να πλησιάζει στο άνοιγμα ενός πιθανού δεύτερου μετώπου. Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ και απείλησαν το Τελ Αβίβ με περισσότερες επιθέσεις. Η Τουρκίγιε, ένα σουνιτικό προπύργιο, έχει επιτεθεί στο Ισραήλ, με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προειδοποιεί για μια νέα «σύγκρουση σταυρού και ημισέληνου» κατά την διάρκεια μιας μαζικής διαδήλωσης υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη!
«Έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για έναν πολύ μεγάλο πόλεμο. Το Ισραήλ κατάφερε να ενώσει Σιίτες και Σουνίτες εναντίον του. Εάν ο περιφερειακός πόλεμος συνεχίσει να εξελίσσεται όπως τον βλέπω, θα απειλήσει την ύπαρξη του Ισραήλ, που δεν θέλουμε», τόνισε από την πλευρά του ο Αμερικανός συνταγματάρχης, Douglas MacGregor!
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μία… συνηθισμένη μέρα στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, vid
- Κωνσταντοπούλου: Ένας πρωθυπουργός έμφοβος, τρομοκρατημένος, απερχόμενος, ο κ. Μητσοτάκης, παίζει τα ρέστα του
- ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ σε 485.896 μοναδικούς δικαιούχους
- Απόλυτη δυστοπία! Θα σκανάρουν τα social media των ταξιδιωτών – Πού κάνουν την αρχή
- Ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα βιώσει τον πιο σκοτεινό Δεκέμβριο της τελευταίας 90ετίας;
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μία από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα»
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









