• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άμεσος κίνδυνος πολέμου στην Ουκρανία! Κινήσεις προειδοποίησης από την Μόσχα, ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Άμεσος κίνδυνος πολέμου στην Ουκρανία! Κινήσεις προειδοποίησης από την Μόσχα, ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται οι Ουκρανοί... Όλα κρέμονται από μία κλωστή...

Ενώ ο πλανήτης κρατά την «ανάσα» του βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, οι Ρώσοι θέλουν όχι απλά να στείλουν μήνυμα, αλλά να δείξουν πως υπάρχει αντίστροφη μέτρηση.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μία στρατιωτική φάλαγγα να κινείται στην ευρύτερη περιοχή του Βόρονεζ της δυτικής Ρωσίας, η οποία μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα τύπου BMP προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Η απόκρυψη των διακριτικών στα εν λόγω οχήματα είναι εμφανής καθώς έχουν  καλυφθεί με πράσινη ταινία ( ή χρώμα )ώστε να μην είναι καθόλου διακριτά και άρα να μη μπορεί να γίνει αναγνώριση, από ποια μονάδα προέρχονται.

Η τακτική αποπροσανατολισμού και απόκρυψης, δηλαδή η αφαίρεση των διακριτικών των οχημάτων παντός είδους μίας στρατιωτικής μονάδας, όταν αυτό μεταφέρεται και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις, είναι κάτι που χρησιμοποιείται λίγο πριν ξεκινήσει μάχη ή τείνει στο να ξεκινήσει. Η κίνηση αυτή της αφαίρεσης των διακριτικών γίνεται για να μη γνωρίζει, αφενός ο εχθρός από ποια μονάδα και από πόσο μακριά προήλθε αυτό το υλικό και επομένως  να μην μπορεί να υπολογίσει τη μάζα στρατού που μαζεύεται σε ένα μέρος, αφετέρου για να δοθεί σαφές μήνυμα προς την αντίπαλη πλευρά ότι υπάρχουν σοβαρές πολεμικές προετοιμασίες.

Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχουν πλέον ρωσικά οχήματα χωρίς διακριτικά να συρρέουν στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, υπάρχουν δύο δεδομένα:

Α) Η Ρωσία στέλνει σαφές μήνυμα στους Ουκρανούς ότι ετοιμάζεται πλέον για επιχειρήσεις υψηλής έντασης κατά τους που μπορούν να στοχεύσουν όλη την Ουκρανία επομένως, είναι μία τελευταία προειδοποίηση να μην προβούν στην αποκοτιά που σκοπεύουν να κάνουν.

Β) Χάνεται ο λογαριασμός στο πόσους και από που κατεβάζουν οι Ρώσοι με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρο που και με ποιο τρόπο μπορεί να εξελιχθεί μία επίθεση και τι δυνάμεις θα εμπλέξουν.