ΑΜΕΣΗ απειλή για τη Ρωσία! Βρετανική δέσμευση για αποστολή ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ πυραυλικών συστημάτων στην Ουκρανία

Ικανά να χτυπήσουν πόλεις ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα βαθιά στη ρωσική επικράτεια!

«Κόκκινος συναγερμός» χτυπάει στη Μόσχα μετά τη νέα αυτοκτονική κίνηση της Δύσης!

Η Ουκρανία συνεχίζει να ζητά από τη Δύση περισσότερα βαρέα όπλα, όπως πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης μεγάλου βεληνεκούς (GMLRS) για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση, κυρίως στο ανατολικό μέτωπο.

Το θέμα θα εξεταστεί σήμερα και αύριο στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας να αναφέρει μεν πως το αίτημα γίνεται αποδεκτό, αλλά χρειάζεται εκπαίδευση των Ουκρανών μαχητών στα δυτικά συστήματα, μια διαδικασία που βρίσκεται με ν σε εξέλιξη, πλην όμως είναι χρονοβόρα.

ΩΣΤΟΣΟ πριν τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας ανακοίνωσε πως το Λονδίνο θα αποστείλει «άμεσα» GMLRS – οι δυνατότητες των οποίων είναι υπέρτερες των αντίστοιχων ρωσικών – στην Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι η αποστολή τους είναι επικείμενη και τα πυρομαχικά θα ακολουθήσουν», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Όσλο, στο περιθώριο της συνόδου της Joint Expeditionary Force στην οποία συμμετέχουν δέκα χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Εκτός των πυραυλικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης, ο Μπεν Ουάλας διευκρίνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την αποστολή αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon, πέραν αυτών που έχουν υποσχεθεί η Δανία και η Ολλανδία.

Στο πλευρό του κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Νορβηγός ομόλογός του Μπγιορν Αριλντ Γκραμ δήλωσε ότι η χώρα του «σχεδιάζει και άλλα δώρα» για την Ουκρανία, επιπλέον των 22 howitzer M-109, των 100 αντιαεροπορικών πυραύλων Mistral και των 4.000 αντιαρματικών M72 που έχουν ήδη σταλεί.

Oι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει ότι αν σταλούν πύραυλοι μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς θα χτυπήσουν κέντρα λήψης αποφάσεων και νέους στόχους.

Θα το κάνουν πράξη;

(φωτο:vid screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί