Αμερικανικό μέσο: Τα ουκρανικά MiG-29 δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά Su-35

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, στις 26 Ιουνίου, ένα ουκρανικό μαχητικό MiG-29 καταρρίφθηκε στην περιοχή Zelenodolsk της περιοχής Dnepropetrovsk κατά τη διάρκεια αεροπορικής μάχης.


Σύμφωνα με την αμερικανική στρατιωτική πηγή Military Watch, αυτά τα αεροσκάφη είναι κατώτερα σε πολεμικές ιδιότητες από τα ρωσικά υπερ-ελιγμένα μαχητικά Su-35.

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κληρονόμησε περίπου 200 μαχητικά MiG-29, αν και τη δεκαετία του 2010 ο στόλος τους αποτελούνταν μόνο από περίπου 35 αεροσκάφη.

Ταυτόχρονα, η χαμηλή απόδοση των αεροσκαφών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο χαμηλό επαγγελματικό επίπεδο των ντόπιων πιλότων.

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό δημοσίευμα, η ηλικία των αισθητήρων, των αεροηλεκτρονικών και των όπλων του MiG-29 δεν του επιτρέπει να αποτελέσει πραγματική απειλή για τα ρωσικά μαχητικά στην αεροπορική μάχη.

Από αυτή την άποψη, το Military Watch εφιστά την προσοχή για το ρωσικό Su-35.

Αυτό το μαχητικό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ειδική επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της RF στην Ουκρανία.

Το Su-35 είναι εξοπλισμένο με ραντάρ φάσης, καθώς και με σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Khibiny-M. Τα τελευταία, προφανώς, εξουδετερώνουν τις λειτουργίες του μαχητικού MiG-29, καθιστώντας δυνατή την καταστροφή του τελευταίου με πυραύλους R-77 με ενεργή καθοδήγηση ραντάρ. Έτσι, τα ουκρανικά MiG-29 ουσιαστικά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά Su-35.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί