Η προέλαση του ρωσικού στρατού ασκεί σοβαρή πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις και θα μπορούσε να τις αναγκάσει να υποχωρήσουν ακόμη περισσότερο, σηματοδοτώντας μια νέα γραμμή μετώπου.
Αυτό δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Σέντρικ Λέιτον στα διεθνιστικά ΜΜΕ και συνέχισε:
«Ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι ότι οι Ρώσοι έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα μικρότερα κέρδη στο έδαφος που σημείωσαν τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την περιοχή Avdeyevka. Θα μπορούσε επίσης να είναι κρίσιμο για την περιοχή γύρω από το Χάρκοβο».
Ο Λέιτον τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί μια δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε αυτά τα μέρη. Πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να αναγκαστεί να υποχωρήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες:
«Θα δούμε πιθανότατα τον χάρτη της Ουκρανίας να αλλάζει ως προς το πού θα βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις, πού θα βρίσκεται η ουκρανική άμυνα και πού θα κινηθεί η πρώτη γραμμή».
Η δήλωση του συνταγματάρχη είναι μέρος του αυξανόμενου αριθμού αναφορών στην Δύση που βλέπουν την Ουκρανία να είναι ήδη χαμένη. Το διάσημο ελβετικό portal InsideParadeplatz επεσήμανε πρόσφατα ότι ο ουκρανικός στρατός έχει εξαντληθεί και ότι υπάρχει κίνδυνος να αποτύχει η Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους.
Και ο τόνος με τον οποίο ο Ουκρανός Πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι απευθύνεται στις δυτικές χώρες και απαιτεί υποστήριξη από αυτές έχει επίσης αλλάξει στο Κίεβο. Ενώ πριν από λίγο καιρό εμφανιζόταν σίγουρος για τη νίκη, τώρα ακούγεται όλο και πιο απελπισμένος.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπέρ της πρότασης να ανακηρυχθεί το 2026 έτος ενότητας των λαών της Ρωσίας ο Πούτιν
- Ανήκουστο! Άνδρας παρενόχλησε στη μέση του δρόμου την πρόεδρο του Μεξικού – Δείτε βίντεο
- Εξάρθρωση συμμορίας που λήστευε ανηλίκους – Προσποιούνταν τους αστυνομικούς
- Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον νοσηλευτή που σκότωσε 10 ασθενείς του – Είχε κάνει απόπειρα για άλλους 27
- Η κοινή γνώμη αγχώνεται! Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα – Ο Ρέμος θα… ανάψει το δέντρο στην Αριστοτέλους
- Τα νεότερα από τον οδηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς στην Γαλλία.
- Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία για χώρες όπως η Ελλάδα”
- Ηχηρό μήνυμα Μεντβέντεφ για τις «πυρηνικές δοκιμές» που θέλει να κάνει ο Τραμπ
- Βρετανία: Κατάσχεσε σπάνια οστά δεινοσαύρων αξίας εκατομμυρίων λιρών από επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη









