Ακόμα και οι Patriot αστοχούν (BINTEO)

Έγινε φανερό, χωρίς δυσκολία και από μη έμπειρα μάτια, ότι η έλλειψη ικανών αντιαεροπορικών / αντιβαλλιστικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς στο σύγχρονο  πόλεμο, είναι καταστροφική.

Στις πρόσφατες έντονες επιχειρήσεις μεταξύ του Τουρκικού στρατού με τους σύριους μισθοφόρους του, και του τακτικού Συριακού στρατού, οι Τούρκοι δε μπορούσαν να κάνουν απαγόρευση του εναέριου χώρου στα ιπτάμενα μέσα της Συριακής και Ρωσικής αεροπορίας.

Προφανώς οι Τούρκοι δε μπορούσαν να παρατάξουν στο πεδίο τους νεοαποκτηθέντες S-400 κατά των.. ρωσικών αεροσκαφών. Επίσης, τα συστήματα μικρότερου βεληνεκούς που χρησιμοποιούν για την κατεύθυνσή τους κεφαλές IR έχουν αποδειχτεί τελευταία ανεπαρκή αφού οι ρωσικές θερμοβολίδες που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές. Επομένως οι Τούρκοι ζήτησαν, και δεν πήραν τελικά λόγο της κατοχής των S-400, από τις Η.Π.Α. συστήματα Patriot για να καθηλώσουν τις αντίπαλες αεροπορίες στο έδαφος.

Αντίθετα η Σαουδική Αραβία διέθετε συστήματα Patriot αλλά φαίνεται ότι δε λειτουργούσαν όπως έπρεπε(μουσουλμανική χώρα δίπλα στο Ισραήλ δε θα πάρει ποτέ ίδιων επιδόσεων συστήματα) και επίσης τα πληρώματά τους ήταν κάτω του μετρίου.

Στο παρακάτω βίντεο από πυρά κατά εισερχόμενων πυραύλων των Χούθι προς τη Σαουδική Αραβία, ο δεύτερος πύραυλος έχει αστοχία, μάλλον από το σύστημα κατεύθυνσης , και καταλήγει να πέσει πολύ κοντά από το σημείο εκτόξευσής του.

Με το παραπάνω πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν αρκεί να πάρεις ένα οπλικό σύστημα, χρειάζεται το σύστημα να είναι σωστό ως προς τις επιδόσεις του, τα πληρώματα εκπαιδευμένα και να είσαι με την πλευρά των “καλών” παιδιών για να λάβεις τα σωστά συστήματα.