Ακόμα 3 Rafale θα προσγειωθούν στην Ινδία τον επόμενο μήνα

Σύμφωνα με το Hindustan Times οι Ινδοί αναμένουν τον επόμενο μήνα την έλευση ακόμα 3 Rafale από τη Γαλλία με τις παραδόσεις να συνεχίζονται κανονικά παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία τη χρονιά που πέρασε.

Εντός του Ιανουαρίου, 3 μαχητικά Rafale θα διανύσουν την απόσταση από τη Γαλλία στην Αεροπορική Βάση Jamnagar χωρίς ενδιάμεσες στάσεις καθώς εναέρια τάνκερ της Γαλλικής Αεροπορίας σε συνδυασμό με εναέρια τάνκερ της Ινδικής Αεροπορίας, θα ανεφοδιάσουν τα μαχητικά κατά τη διαδρομή τους.

Τον περασμένο Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 29, τα πρώτα 5 Rafale της Ινδικής Αεροπορίας προσγειώθηκαν στην Αεροπορική Βάση της Ambala μετά από μία ενδιάμεση στάση στη βάση Al Dhafra κοντά στο Abu Dhabi των Η.Α.Ε. .Η επίσημη αποδοχή των αεροσκαφών στην Ινδική Αεροπορία έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου με επίσημη τελετή της Ινδικής Αεροπορίας με την παρουσία αρκετών επισήμων της Ινδίας.

Η επόμενη ομάδα μαχητικών Rafale προσγειώθηκε στην Ινδία και συγκεκριμένα στη Jamnagar τον περασμένο Νοέμβριο και αποτελούνταν από 3 μαχητικά αεροσκάφη τα οποία αργότερα θα μεταφέρονταν στην αεροπορική βάση της Ambala. Τα επόμενα 3 αναμένονται εντός του Ιανουαρίου μάλλον στην ίδια βάση, με τον τρόπο που αναφέραμε αν και δεν έχουν οριστεί ακόμα ημερομηνίες.

Η Ινδική αεροπορία έχει παραλάβει μέχρι στιγμής 8 μαχητικά αεροσκάφη Rafale , αναμένονται ακόμα 3 τον Ιανουάριο και θα εκκρεμεί η παράδοση των υπόλοιπων 25 αεροσκαφών καθώς η αρχική συμφωνία του 2016 προέβλεπε την παραγωγή και πώληση συνολικά 36 μαχητικών του τύπου με αντίτιμο, 7 περίπου δις δολάρια με την τιμή να περιλαμβάνει εκτός των αεροσκαφών και του οπλισμού, εξομοιωτές, εγκαταστάσεις, όπλα, συντήρηση, εκπαίδευση και άλλα. πολύ μεγάλη τιμή των Γάλλων για μόλις 36 αεροσκάφη προκάλεσε σκάνδαλο στην Ινδία.