• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει» – Το μήνυμα που αντήχησε στους αιθέρες της Μακεδονίας μας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει» – Το μήνυμα που αντήχησε στους αιθέρες της Μακεδονίας μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ»...

Περηφάνια και συγκίνηση σκόρπισε το φετινό μήνυμα του πιλότου του F-16, ο οποίος έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων των Ελλήνων Ικάρων.

Σε μία εποχή που αμφισβητούν την ελληνικότητα ελληνικών περιοχών, τούρκοι, σκοπιανοί και αλβανοί, ο πιλότος ανέφερε, μέσω ασυρμάτου, με αφορμή την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ»:

«Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα εμπρός στους νεκρούς του. Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη».

Νωρίτερα το αεροπλάνο της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας είχε παρουσιάσει τις δυνατότητες του αλλά και του πιλότου με κατακόρυφους ελιγμούς αλλά και χαμηλές πτήσεις με ταχύτητα πανω από 650 μίλια την ώρα.

Ο υποσμηναγός Μανώλης Χριστάκης ο οποίος παρουσίασε τους ελιγμούς του F-16 της ομάδας «Ζευς» είπε «αφιερώνουμε εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας την πτήση αυτή στους άνδρες και τις γυναίκες όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που δίνουν καθημερινή μάχη για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λήμνου-Λέσβου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν απο ελληνικά μαχητικά.

Πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση των ΜΟΕ και του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ που απαγορεύουν τις στρατιωτικές ασκήσεις και τις κάθε είδους στρατιωτικές εμπλοκές κατά την διάρκεια θρησκευτικών και εθνικών εορτών.

Δείτε ΕΔΩ τον πιλότο!

ΦΩΤΟ eurokinissi