Τα Ιρανικά Drones του Ναυτικού σε Δράση στον Κόλπο(ΦΩΤΟ)

Το Ιράν προσπαθεί να καλύψει κρίσιμους τομείς στους οποίους δεν έχει την απαραίτητη τεχνολογική ποιότητα, με λύσεις απλές που δε θα εμπλέκουν επιπρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό τους σε κίνδυνο.

Έχουν επενδύσει πάρα πολύ στη σχεδίαση και κατασκευή διαφόρων τύπων UAV και μάλιστα σε μεγάλους αριθμούς και τα οποία έχουν δοκιμάσει στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη σε πραγματικές συνθήκες. Η επίθεση στις Σαουδαραβικές πετρελαιοπηγές της Aramco είναι μία τέτοια περίπτωση. Τα Ιρανικά drones εισήλθαν από την κατεύθυνση της θάλασσας και το Ιράκ στο Σαουδαραβικό εναέριο χώρο και εκμεταλλευόμενα τα κενά της ομπρέλας των Patriot PAC-2 και την έλλειψη επαρκών SHORADS, βομβάρδισαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η παραπάνω επιχείρηση απέδειξε ότι οι Ιρανοί έχουν χτίσει έναν ικανό στόλο από UAVs τα οποία δεν εντοπίζονται εύκολα από τα παλαιότερα δυτικά συστήματα αν και είναι πιο επιρρεπή στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Στα πλαίσια της ενίσχυσης του στόλου των UAV τους, οι Ιρανοί ενίσχυσαν το Ναυτικό τους με νέα UAV διαφόρων τύπων, συνολικά 188 κομμάτια.

15 UAV επιτήρησης Mohajer-6, δεκάδες drone αυτοκτονίας Ababil-2 και άλλα.

Ωστόσο, οι Ιρανοί δεν περιορίστηκαν στην παρουσίαση των νέων αποκτημάτων του Ναυτικού τους αλλά, δημοσίευσαν φωτογραφίες από την παρακολούθηση του Αμερικανικού Στόλου που πλέει στον Κόλπο, μέσω των δικών τους drone.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δείγμα της προσπάθειας του Ιράν να βρεί τρόπους  για να αντιμετωπίσει τις Η.Π.Α. σε ενδεχόμενη σύρραξη.