Στην Thales η ανάθεση της προμήθειας των σόναρ ALFS

Η Thales έχει παραδώσει από τις αρχές του 00′ και έπειτα πάνω από 300 συστήματα ALFS( Airborne Low Frequency Sonar) τα οποία έχουν εξοπλίσει πολλές μονάδες του Ναυτικού των ΗΠΑ και η Lockheed Martin, κατασκευάστρια εταιρεία των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R, επεκτείνει τη συνεργασία του καθώς της αναθέτει ακόμα ένα συμβόλαιο για συστήματα ALFS.

Συνολικά 55 επιπλέον συστήματα ALFS θα κατασκευαστούν από την Thales με τα οποία θα εξοπλιστούν τα νέα MH-60R που κατασκευάζονται ή θα κατασκευαστούν από τη Lockheed τα επόμενα έτη. Οι χώρες που έχουν παραγγείλει τα εν λόγω ελικόπτερα είναι η Ινδία, η Δανία και η Ελλάδα και θα τα προμηθευτούν μέσω της διαδικασίας των FMS (Foreign Military Sales).

Το ALFS (ΑΝ/AQS-22  στην αμερικανική ορολογία) είναι ένα ενεργό σόναρ χαμηλών συχνοτήτων σχεδιασμένο να εντοπίζει και να παρακολουθεί εχθρικά υποβρύχια. Η τελευταία έκδοσή του έχει μεγαλύτερη εμβέλεια ανίχνευσης με μεγάλη κάλυψη και χαμηλότερη πιθανότητα λανθασμένου εντοπισμού τόσο σε βαθιά, όσο και σε ρηχά νερά.