• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στη ΒΑΕ Systems το συμβόλαιο για την κατασκευή συστημάτων αντιμέτρων ραδιοσυχνοτήτων για τα Ρ-8 Poseidon, vid

Στη ΒΑΕ Systems το συμβόλαιο για την κατασκευή συστημάτων αντιμέτρων ραδιοσυχνοτήτων για τα Ρ-8 Poseidon, vid

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανέθεσε στη BAE Systems συμβόλαιο ύψους 4 εκ. δολαρίων για την άμεση κατασκευή ενός συστήματος RF αντιμέτρων ( Radio Frequency Countermeasures ) με το πρωτότυπό τους τα οποία προορίζονται για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-8 Poseidon. Τα αεροσκάφη αυτά χρειάζεται να είναι εξοπλισμένα, εκτός των ανθυποβρυχιακών ηλεκτρονικών συστημάτων και με επιπλέον ηλεκτρονικές διατάξεις για την προστασία των συστημάτων και κατ’ επέκταση του αεροσκάφους, όπως είναι το σύστημα RF αντιμέτρων.

Ο Διευθυντής του τμήματος Προηγμένων Συγκεντρωμένων Λύσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου της ΒΑΕ Systems κ. Don Davidson, αναφέρει ότι υπό κανονικές συνθήκες, η διαδικασία δημιουργίας ενός πρωτότυπου συστήματος του τύπου, χρειαζόταν περί τους 18-24 μήνες για να ολοκληρωθεί. Με τις νέες τεχνολογίες που έχουν εισαχθεί στην παραγωγή, αυτός ο χρόνος έχει κατέβει σε 5-6 μήνες. Η εταιρεία διαίρεσε τις ομάδες εργασίας της σε μικρότερες οι οποίες πέτυχαν να το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσω διαφορετικής πρωτοποριακής προσέγγισης στη σχεδίαση και την κατασκευή των συστημάτων, ιδιαίτερα των μηχανολογικών μερών τους τα οποία και απαιτούσαν τον μεγαλύτερο χρόνο.

Το νέο RFCM θα αποτελείται από έναν μικρό παρεμβολέα σήματος, έναν ενισχυτή υψηλής ισχύος και το σύστημα AN/ALE-55 Fiber-Optic-Towed Decoy. Το νέο σύστημα θα παραδοθεί σε 5 μήνες, αρχές του 2021 θα τοποθετηθεί σε αεροσκάφος Ρ-8  για τις απαραίτητες πτητικές δοκιμές για τις οποίες θα χρειαστούν επιπλέον 2 μήνες.

Παρόμοιο σύστημα εκ της ίδιας εταιρείας είναι το παρακάτω: