• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρώτη πιστοποίηση για αμερικανική ιδιωτική εταιρεία για εκπαιδεύσεις με F-16

Πρώτη πιστοποίηση για αμερικανική ιδιωτική εταιρεία για εκπαιδεύσεις με F-16

Η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Top Acesείναι η πρώτη που λαμβάνει την πιστοποίηση FAA η οποία πιστοποιεί ότι μπορεί να εκτελέσει εκπαιδεύσεις της Αμερικανικής Αεροπορίας με τα αεροσκάφη και το προσωπικό που διαθέτει καθώς εκτέλεσε χθες και την πρώτη πτήση μαχητικού αεροσκάφους της.

Η Top Aces είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία παγκοσμίως η οποία έχει αγοράσει συνολικά 4 μαχητικά αεροσκάφη F-16 τα οποία και παρέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο και έχει στη διάθεσή της απόστρατους πιλότους της Αεροπορίας αλλά και δικό της τεχνικό προσωπικό εδάφους για την υποστήριξη των αεροσκαφών της αλλά και προσωπικό για JTAC και παρέχει στις ασκήσεις με τα αεροσκάφη της την πλευρά των ‘κόκκινων’. Αυτό επιτρέπει στην USAF να χρησιμοποιούνται λιγότερα μέσα και πιλότοι ανά άσκηση, να μπορούν οι πιλότοι της να επικεντρώνονται σε ένα σενάριο τη φορά και επίσης να μην καταπονούνται τα μαχητικά αεροσκάφη της περισσότερο από όσο. Με το ανάλογο κόστος δηλαδή, η USAF πετυχαίνει καλύτερη απόδοση για τους πιλότους της σε ασκήσεις.

Η πρακτική της ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία της “κόκκινης” πλευράς σε ασκήσεις είναι πλέον μία πρακτική που θα επεκταθεί από ότι φαίνεται στο μέλλον καθώς υπάρχει και άλλη εταιρεία στη Βόρεια Αμερική εξοπλισμένη με Mirage  η οποία παρέχει ήδη ανάλογες υπηρεσίες στη USAF.